ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αντελίνα "ζέστανε" τις ρωσικές καρδιές

Η Αντελίνα "ζέστανε" τις ρωσικές καρδιές

Η 17χρονη Αντελίνα Σοτνίκοβα αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο ατομικό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, εκθρονίζοντας την Κορεάτισσα Γιουνά Κιμ.

Οι Ρώσοι ξέχασαν για λίγο τον καημό τους μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας χόκεϊ των ανδρών από τη "μάχη" των μεταλλίων (σ.σ. μπροστά στα μάτια του Βλάντιμιρ Πούτιν). Χάθηκαν μέσα στο αμήχανο χαμόγελο της Αντελίνα Σοτνίκοβα, της 17χρονης νικήτριας του ατομικού γυναικών στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Ποτέ στο παρελθόν η Ρωσία (ή η Σοβιετική Ένωση) δεν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Μέχρι την εμφάνιση της Σοτνίκοβα στο Iceberg Skating Palace απόψε (20/2).

Το κοινό ενθουσιάστηκε μαζί της, οι κριτές επίσης και της έδωσαν βαθμολογία 149.95 στο ελεύθερο πρόγραμμα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 224.59 βαθμούς. Το... σαγόνι της έπεσε με την ανακοίνωση της βαθμολογίας.

Η θεϊκή Κιμ Γιουνά από την Κορέα ακολούθησε, επιτέθηκε σε όλα τα στοιχεία του προγράμματος της ακριβώς όπως και η Σοτνίκοβα. Οι κριτές της έδωσαν 114.19 βαθμούς, φτάνοντας στο σύνολο στους 219.11. Μάλλον οι κριτές... προτίμησαν έδρα. Ή σύμφωνα με την άλλη πλευρά η Ρωσίδα ήταν ανώτερη στο τεχνικό κομμάτι.

Η Αντελίνα "ζέστανε" τις ρωσικές καρδιές

Η Κιμ Γιουνά

"Ήταν εντελώς διαφορετικά από το 2010 γιατί δεν υπήρχε κανένας στόχος για μένα. Τότε θα μπορούσα να πεθάνω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή η δυνατή ευχή δεν ήταν παρούσα εδώ", είπε η 23χρονη Κιμ και ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση και δεν σκοπεύει να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Μάρτιο.

Μένει να δούμε αν η Σοτνίκοβα, η μεγάλη ελπίδα των Ρώσων για το Σότσι το 2011 και σχεδόν ξεχασμένη τις τελευταίες εβδομάδες, θα "χτίσει" μια μεγάλη καριέρα γύρω από αυτό το μετάλλιο σαν εκείνη της Κορεάτισσας και της τρίτης σταρ του βάθρου, της Καρολίνα Κόστνερ.

Μετά από εννιά ευρωπαϊκά μετάλλια και πέντε παγκόσμια η αιθέρια Ιταλίδα που εντυπωσίασε με μουσική υπόκρουση το χιλιοπαιγμένο Bolero, κέρδισε επιτέλους ένα ολυμπιακό μετάλλιο, το χάλκινο. Βαθμολογήθηκε με 142.61 στο ελεύθερο και 216.73 στο σύνολο.

Η Αντελίνα "ζέστανε" τις ρωσικές καρδιές

Η Καρολίνα Κόστνερ

Για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Γκάρμις οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατέκτησαν κανένα μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Η Γκρέισι Γκολντ ήταν τέταρτη, έβδομη η Άσλεϊ Γουάγκνερ και ένατη η 15χρονη Πολίνα Έντμουντς.

Το πρόσωπο που έκλεψε τις καρδιές όλων στο Σότσι, η 15χρονη Γιούλια Λιπνίτσκαγια είχε δύο πτώσεις και περιορίστηκε στην 5η θέση, δικαιώνοντας τους Αμερικανούς προπονητές που υποστήριζαν πως θα λυγίσει υπό πίεση.

Η Αντελίνα "ζέστανε" τις ρωσικές καρδιές

Η Γιούλια Λιπνίτσκαγια

Το ίδιο έλεγαν και οι Ιάπωνες για τη Μάο Ασάντα και δυστυχώς βγήκαν αληθινοί με την αργυρή Ολυμπιονίκη στο Βανκούβερ, να επανέρχεται από ένα καταστροφικό σύντομο πρόγραμμα (16η στην κατάταξη) για να καταλάβει την απογοητευτική για την ίδια 6η θέση.

Μετά και το ντεμπούτο του ομαδικού αγωνίσματος και την επικράτηση της Ρωσίας με πρωταγωνιστές τη Λιπνίτσκαγια και τον Εβγένι Πλούσενκο, η Ρωσία είναι η μοναδική χώρα με μετάλλια και στα πέντε αγωνίσματα του καλλιτεχνικού πατινάζ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ