ΓΙΩΡΙΚΑΣ ΠΙΛΙΔΗΣ

Γιωρίκας Πιλίδης: Το παιδί θαύμα της πάλης που ξεχωρίζει στο Survivor

Ο Γιώργος Πιλίδης
Ο Γιώργος Πιλίδης EUROKINISSI SPORTS

Το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης, Γιωρίκας Πιλίδης, πήγε στον Άγιο Δομίνικο, βρίσκεται στην ομάδα των Διασήμων του Survivor και είναι έτοιμος να δώσει μάχη για τη διεκδίκηση του μεγάλου επάθλου.

Το πρώτο επεισόδιο του Survivor προβλήθηκε την Κυριακή (26/12), με το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης, Γιωρίκα Πιλίδη, να εντυπωσιάζει από την αρχή με τις ικανότητές του.

Ο Πιλίδης αγωνίζεται με την ομάδα των Διασήμων και μαζί του θα βρίσκονται οι Βαλάντης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μυριέλλα Κουρεντή, Απόστολος Ρουβάς, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Βρισηίδα Ανδριώτου, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, Αθηνά Ευμορφιάδη, Ελισάβετ Σπανού και Θανάσης Βισκαδουράκης.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ο 21χρονος έδειξε αρχηγικές τάσεις στα αγωνίσματα και έφερε νίκες στην ομάδα του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την αγάπη του για την πάλη την οφείλει στον παππού του, ο οποίος είναι και εκείνος που τον μύησε στο άθλημα. Ο 21χρονος είναι κάτοχος 7 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στο άθλημα της ελεύθερης Πάλης.

Ο λόγος που αποκαλείται και ως "χρυσό παιδί" της πάλης είναι εξαιτίας του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στα 65 κιλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, ενώ γενικότερα έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητές της γενιάς του.

Βέβαια, η πορεία του Πιλίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο ίδιος. Ο Έλληνας παλαιστής ηττήθηκε από τον Γκατζίεφ στη φάση των 16 της κατηγορίας των -65 κιλών, ενόσω κατά τη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε τραυματισμό στα πλευρά.

Ο Πιλίδης αγαπά πολύ την ποντιακή παράδοση και στο σπίτι του μιλάνε ακόμα τα ποντιακά. Η οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα από την πόλη Τζαμπούλ του Καζακστάν τη δεκαετία του ’90. Η πάλη είναι κάτι που υπεραγαπά και το μέλλον του είναι άμεσα συνυφασμένο με αυτήν. Προς το παρόν, η πορεία του είναι αξιοθαύμαστη και μακάρι στο μέλλον να τον συζητάμε ακόμα περισσότερο.

Το σίγουρο είναι ότι διαθέτει άφθονο ταλέντο και έχει μεράκι για πολλή δουλειά και επιτυχίες τα χρόνια που ακολουθούν...

TAGS ΓΙΩΡΙΚΑΣ ΠΙΛΙΔΗΣ MEDIA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ