ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΓΑ: Οι οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής για τα ταξίδια των αθλητών

ΓΓΑ: Οι οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής για τα ταξίδια των αθλητών
Eurokinissi EUROKINISSI

Οδηγίες για τις μεταβάσεις των αθλητών από και προς το εξωτερικό εξέδωσε η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η κανονικότητα στον αθλητισμό επιστρέφει με σταδιακούς ρυθμούς και γι' αυτό τον λόγο στα πλαίσια των μέτρων κατά του κορονοϊού, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εξέδωσε εξειδικευμένες οδηγίες για διεθνείς μεταβάσεις αθλητών και ομάδων από και προς την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ:

Στο πλαίσιο της συντεταγμένης επιστροφής στην αθλητική δραστηριότητα, υπό τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α, εξέδωσε εξειδικευμένες οδηγίες για διεθνείς μεταβάσεις αθλητών και ομάδων από και προς την Ελλάδα.

Στις οδηγίες αναλύονται λεπτομερώς οι διαδικασίες και προϋποθέσεις που αφορούν, την είσοδο στη χώρα αθλητών/αθλητριών, ομάδων για βραχυχρόνια παραμονή (αγώνες, τουρνουά, κλπ), αλλά και αθλητών/αθλητριών που έρχονται να αγωνιστούν σε ελληνικό σύλλογο. Συγχρόνως ρυθμίζονται και οι λεπτομέρειες για τη μετάβαση στο εξωτερικό αθλητών/αθλητριών και ομάδων από την Ελλάδα για διεθνείς υποχρεώσεις.

Όπως σημειώνεται από την Υ.Ε.Ε-Γ.Γ.Α οι οδηγίες αυτές θα επικαιροποιούνται ανάλογα με την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας COVID 19 και τις γενικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Επισυνάπτεται το link με τις αναλυτικές οδηγίες της Υ.Ε.Ε-Γ.Γ.Α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ