ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ο θλιβερός απολογισμός με έναν νεκρό, οκτώ τραυματίες και 98 συλλήψεις

Περιπολικό της αστυνομίας
Περιπολικό της αστυνομίας EUROKINISSI

Σοκ προκαλεί η είδηση από τις άγριες συμπλοκές έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιδρομή των οπαδών της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Υπέκυψε στα τραύματά του νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ. Οκτώ συνολικά οι τραυματίες, στις 98 οι συλλήψεις. Εσπευσμένα πίσω στην Αθήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Σοκ προκαλούν όσα γίνονται σιγά-σιγά γνωστά από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ με το ντου στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας και την επίθεση σε αμέριμνους φίλους της ΑΕΚ έξω από την OPAP Arena.

Ένας 29χρονος φίλος της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του, καθώς υπέκυψε στα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο μετά από χτύπημα που δέχτηκε έξω από το γήπεδο.

Συνολικά, τραυματίστηκαν στα επεισόδια οκτώ άνθρωποι. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από την αστυνομία έγιναν 98 συλλήψεις, με τους 90 να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ και τους υπόλοιπους να είναι υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Στον Ερυθρό Σταυρό υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο των ΜΑΤ όσο και ανθρώπων της ασφάλειας, η οποία όσο περνούσε η ώρα όλο και μεγάλωνε, για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Την ίδια ώρα όμως υπήρξε αρκετή ένταση από συγγενείς που πήγαιναν στο νοσοκομείο για να μάθουν την κατάσταση των τραυματιών.

Εξάλλου, οι πληροφορίες διαψεύδουν την είδηση πως υπάρχει και δεύτερος θάνατος ενός ανήλικου ατόμου, αλλά είναι ανάμεσα στους τραυματίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντίναμο έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή. Στην εθνική οδό, εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Από εκεί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, καδρόνια ρόπαλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Αναβλήθηκε η συνάντηση Οικονόμου με Μπάλλα, επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα επεισόδια

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Ταουλάντ Μπάλλα, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Ο Υπουργός επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα επεισόδια με χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου φιλάθλου της Ένωσης. Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει συνεννόηση και με την UEFA αναφορικά με την τύχη του αγώνα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις: Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ CHAMPIONS LEAGUE ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ