ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στον Ρέντη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τη δολοφονία Λυγγερίδη

Ο Γιώργος Λυγγερίδης
Ο Γιώργος Λυγγερίδης 24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης με πάνω από 150 μέλη πίσω από τον φόνο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη, διαπίστωσε η ΕΛ.ΑΣ. Αναλυτικά η επίσημη δήλωση.

"Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας.

“"Για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης από την πρώτη στιγμή είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μη χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, όπως ενημέρωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

"Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα. Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη ", ανέφερε.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

"Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας" κατέληξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η δήλωση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: News247

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ