ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΟΕ: "Μεταφέρετε ή ακυρώστε διοργανώσεις από Ρωσία και Λευκορωσία"

Η σημαία της Ρωσίας
Η σημαία της Ρωσίας © 2018 MATT SLOCUM / AP IMAGES

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ζητά να σταματήσουν οι αθλητικές εκδηλώσεις στη χώρα, όπως και στη Λευκορωσία, καθώς και να μην υψωθούν ξανά οι σημαίες τους.

Ραγδαίες εξελίξεις και στον χώρο του αθλητισμού προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (24/2), με την αθλητική κοινότητα να ξεσπά και να εξετάζει μέτρα πίεσης για να σταματήσει ο πόλεμος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία επιτέθηκε στη Ρωσία, κατηγορώντας την για παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ζήτησε απ' όλες τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες να μεταφέρουν ή να ακυρώσουν τις τρέχουσες προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις τους, που είχαν οριστεί να διεξαχθούν στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

"Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την παραβίαση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια των αθλητών", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, η οποία κάλεσε επίσης όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες να μην εμφανίζουν τη σημαία της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας, καθώς και να μην παίζουν τον ρωσικό ή τον λευκορωσικό εθνικό ύμνο σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Η Λευκορωσία τιμωρείται και εκείνη, διότι βοήθησε την Ρωσία στην εισβολή στην Ουκρανία

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία είναι να διοργανώσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ, καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25αρα πισίνα

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ