ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Χρυσός" με δύο χώρες!

"Χρυσός" με δύο χώρες!

Ο Βίκτορ Αν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.000μ. στο πατινάζ μικρής πίστας, εκπροσωπώντας τη Ρωσία. Έχει άλλα τρία χρυσά μετάλλια ως Κορεάτης.

Η Ρωσία έδωσε διαβατήριο στον Αν Χιουν-Σο για να αποκτήσει μετάλλια στο πατινάζ μικρής πίστας, ένα από τα αθλήματα που δεν έχει καθόλου παράδοση. Μετά το χάλκινο στα 1.500μ. ο Αν Χιουν-Σο που ακούει πλέον στο όνομα Βίκτορ Αν της έδωσε και το πρώτο της χρυσό, στα 1.000μ.

Είναι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με χρυσά μετάλλια για δύο διαφορετικές χώρες. Με το τέταρτο χρυσό (σ.σ. είχε κερδίσει άλλα τρία το 2006 στο Τορίνο) και έκτο στο σύνολο έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος.

Η Ρωσία έκανε το 1-2 με τους Αν και Βλάντιμιρ Γκριγκόρεβ. Οι δύο αθλητές αγκαλιάστηκαν και στη συνέχεια ο Αν έσπευσε να παρηγορήσει τον συμπατριώτη του, Νοτιοκορεάτη Σιν Ντα-γουν που ακυρώθηκε. Αυτό είναι μόλις το τρίτο χρυσό μετάλλιο της οικοδέσποινας στο Σότσι.

Ο Ολλανδός Σάινκι Κνεχτ ήταν τρίτος σε ένα άθλημα που η χώρα του δεν έχει επιτυχίες εν αντιθέσει με το πατινάζ ταχύτητας. Είναι ο αθλητής που είχε προβεί σε άσεμνη χειρονομία προς τον Αν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δρέσδης. Αυτή τη φορά απλά του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ