ΙΠΠΑΣΙΑ

Αυλαία με έξι χρυσά στο Μαρκόπουλο

Αυλαία με έξι χρυσά στο Μαρκόπουλο
©ALEXIS VASSILOPOULOS 2012 PHOTOS.THIS PHOTO HAS PERMISSION TO BE USED ONLY FOR METKA'S FACEBOOK PAGE & PRESS RELEASE PURPOSE.ANY FURTHER USE IS PROHIBITED WITHOUT ANY PRIOR AGREEMENT & WRITTEN AUTHORIZATION.

Με έξι χρυσά μετάλλια από ελληνικής πλευράς ολοκληρώθηκε το βαλκανικό πρωτάθλημα στο ολυμπιακό κέντρο ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Έξι Έλληνες χάρισαν σήμερα, τελευταία ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, έξι χρυσά μετάλλια στην Ελλάδα, αφού αναδείχθηκαν Βαλκανιονίκες σε Υπερπήδηση Εμποδίων και Ιππική Δεξιοτεχνία.

Μία διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως δήλωσε στην τελετή απονομής των μεταλλίων η ξένη επιτετραμμένη της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Βελγίδα Mariette Whitages " Θέλω να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή, που παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, ήταν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα που έχω παραστεί".

Στον αγωνιστικό τομέα της υπερπήδησης εμποδίων, πριν από λίγο, στην κατηγορία Ενηλίκων για δεύτερη συνεχή χρονιά Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Φουρλής με την Capuccino, που συγκέντρωσε στους τέσσερις γύρους 14,23 βαθμούς ποινής. Δεύτερος ήταν ο Σέρβος Drasco Sokic με τον L’Avian με 14,34 βαθμούς ποινής και τρίτος ο Τούρκος Hasan Senturk με τον Quick με 15,27 βαθμούς. Νικήτρια στο grand prix της ημέρας ήταν η Hannah Μυτιληναίου με την Equitta.

H κατηγορία νέων ιππέων ήταν Ελληνική υπόθεση. Τρεις Έλληνες ιππείς πήραν τις πρώτες θέσεις των Βαλκανιονικών με τη Ζέτα Φούντα με την Claulia να είναι η καλύτερη όλες τις ημέρες και με σύνολο 4,23 βαθμούς να αναδεικνύεται Βαλκανιονίκης. Δεύτερη ήταν η Μόνικα Μαρτίνη με την Cleopatra με 9,16 βαθμούς και τρίτος ο Φίλιππος Παπαγεωργίου με την Damina Z με 12,39 βαθμούς. Νικήτρια στο Grand Prix της ημέρας ήταν η Εμμανουέλλα Ερρέρα με την Cassandra.

Στην κατηγορία Εφήβων ύψους 1.30μ., μετά το πρωτάθλημα Ελλάδας και τη συμμετοχή στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κέρδισε και τον τίτλο της Βαλκανιονίκη Εφήβων. Ο λόγος για την Ιόλη Μυτιληναίου με τον Ascot, που συγκέντρωσε στους τέσσερις γύρους τους λιγότερους βαθμούς ποινής, 4, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος Βαλκανιονίκης ήταν και πάλι Έλληνας, ο Στέφανος Παπαγεωργίου με τον Vahron με συνολικά 7 βαθμούς ποινής, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Τουρκάλα Buse Samli με τον Matcho με συνολικά 13 βαθμούς ποινής.

Στην κατηγορία παίδων ύψους 1.15μ. η Στεφανία Χεινοπώρου, που αναδείχθηκε 11η στην Ευρώπη φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συγκέντρωσε 4 βαθμούς στους τέσσερις γύρους και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Χρυσός Βαλκανιονίκης και μεγάλος πρωταγωνιστής και της σημερινής ημέρας αναδείχθηκε ο νεαρός Ρουμάνος Marco Alfieri με την Pauline, που ήταν ο μοναδικός αθλητής με 0 βαθμούς ποινής στους τέσσερις γύρους. Το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Βούλγαρος Kaloyan Dodrev με την Kaskada επίσης με 4 βαθμούς ποινής.

Στην κατηγορία αμαζόνων ύψους 1.25μ. δύο Ελληνίδες αμαζόνες κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο. Στην 2η θέση η Μιλένα Παππά με την Chelsea 43, που ήταν και η σημερινή νικήτρια, με συνολικά 8,44 βαθμούς και στην 3η θέση η Ελένη Θωμαίδου με τον Comeet με συνολικά 9,19 βαθμούς ποινής. Τους λιγότερους βαθμούς ποινής στους τέσσερις γύρους, 4, συγκέντρωσε η 16χρονη Τουρκάλα Talya Afyoneri με την Florentine, που αναδείχθηκε και χρυσή Βαλκανιονίκης.

Στην ιππική δεξιοτεχνία η Ελλάδα πέτυχε σήμερα το απόλυτο, αφού οι Ελληνίδες αμαζόνες κέρδισαν τους τίτλους των Βαλκανιονικών σε παίδων, εφήβων και ενηλίκων.

Στην κατηγορία Εφήβων τρεις αμαζόνες μας ανέβηκαν στα τρία σκαλιά του βάθρου. Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η Ηλέκτρα Σταυρογιάννη με την Wendy με το καλύτερο ποσοστό 70,950%, ενώ πολύ κοντά της με 70,175% βρέθηκε η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον Red Diamond, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Στην 3η θέση με ποσοστό 69,800% ήταν η φετινή Πρωταθλήτρια της κατηγορίας, Φωτεινή Γεωργίτσου με την Kolliante.

Στην κατηγορία Παίδων Βαλκανιονίκης αναδείχθηκε η φετινή Πρωταθλήτρια Κυβέλη Τζωρτζάκη με το καινούργιο άλογό της Highnessy Newman που είχε το καλύτερο ποσοστό στη σημερινή ημέρα, 71,964%. Δεύτερη ήταν η Βασιλική Βολταίρου με τον Chiron με ποσοστό 68,250% και τρίτη η Τουρκάλα Lina Uzunhasan με τον Sjonie με ποσοστό 67,893%.

Στην κατηγορία Ενηλίκων η πρώτη εμφάνιση της Κέλλυς Σκλαβούνου με το άλογό της Quanderas στην Ελλάδα συνοδεύτηκε και με τον τίτλο της Βαλκανιονίκη. Στο τελικό αγώνισμα freestyle είχε ποσοστό 72,050% κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Στην 2η και 3η θέση ήταν δύο ακόμη Ελληνίδες, η Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου με τον Marco Polo με ποσοστό 71,575% και στην 3η θέση η φετινή Πρωταθλήτρια Ενηλίκων Κατερίνα Λω με τον Largos 22 με ποσοστό 67,900%.

TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ