ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποσύρθηκε το Σαν Φρανσίσκο

Αποσύρθηκε το Σαν Φρανσίσκο
ΔΟΕ

Το Σαν Φρανσίσκο αποσύρεται από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή διεκδίκησης

Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια της διαφωνίας με τους 49ερς, ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που είναι και ο μοναδικός επαγγελματικός σύλλογος στην πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι αρμόδιοι φορείς σχεδίαζαν την κατασκευή ενός νέου σταδίου από τους 49ερς, το οποίο θα αποτελούσε το κεντρικό στάδιο των Αγώνων. Οι υπεύθυνοι της ομάδας ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι σκοπεύουν να μετακομίσουν στη γειτονική Σάντα Κλάρα και να χτίσουν εκεί το καινούριο τους στάδιο, γκρεμίζοντας τα όνειρα του Σαν Φρανσίσκο για διεκδίκηση των Ολυμπιακών του 2016.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσει ως το τέλος του χρόνου αν θα ανάψει το "πράσινο φως" για να διεκδικήσει κάποια πόλη της χώρας τους συγκεκριμένους Αγώνες. Μοναδικές υποψήφιες παραμένουν πλέον το Σικάγο και το Λος Αντζελες. Σε περίπτωση που η USOC αποφανθεί θετικά, η επιλογή της πόλης θα γίνει τον Απρίλιο.

Ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης έχουν εκφράσει ως τώρα η Μαδρίτη, η Ινδία, η Βραζιλία, η Ιταλία και η Ιαπωνία. Η ψηφοφορία της ΔΟΕ θα γίνει το 2009.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ