ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντσελότι: "Στην Αγγλία δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση"

Αντσελότι: "Στην Αγγλία δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση"
AP PHOTO/JON SUPER

Ο Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε συγκλονισμένος από την εξάπλωση και τη φονική δράση του κορονοϊου και ξεκαθάρισε πως μπροστά στην υγεία το ποδόσφαιρο δεν μετράει καθόλου.

Ολόκληρος ο πλανήτης δείχνει να βρίσκεται σε ομηρία από τον φονικό κορονοϊο που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και όπως ήταν αναμενόμενο ο αθλητισμός μπήκε στον πάγο, με όλες τις ομοσπονδίες να βάζουν λουκέτο στη δράση σε όλα τα αθλήματα μέχρι νεωτέρας.

Η ευρωπαϊκή χώρα που υποφέρει περισσότερο μέχρι στιγμής από αυτό το φαινόμενο είναι η Ιταλία που μετράει πλέον πάνω από 1.000 νεκρούς και ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορεί να κρύψει τη θλίψη του για τις τελευταίες εξελίξεις, μέσα από μία συγκλονιστική του εξομολόγηση στην "Gazzetta dello Sport".

"Αυτές τις ώρες για μένα το ποδόσφαιρο έχει μηδενική αξία και με ενοχλεί να συζητώ για αυτό, μπροστά σε μία τραγωδία που παρακολουθούμε. Έχουμε να λογαριαστουμε με μία πανδημία, μία κατάσταση που ουδείς από εμάς είχε ζήσει μέχρι σήμερα.

Το δελτίο των νεκρών στην Ιταλία είναι τρομακτικό", τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Έβερτον, μοναδικός Ιταλός προπονητής που εργάζεται αυτή την περίοδο στην Premier League, για να προσθέσει:

"Είδα στην τηλεόραση με προσοχή τη συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού. Μου φαίνεται πως ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η ζωή συνεχίζει να τρέχει με τους ίδιους ρυθμούς

Κάθε μέρα διαβάζουμε για ένα δελτίο πολέμου στην Ιταλία. Σε μία ημέρα χάθηκαν άλλα 250 άτομα. Η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να συγκεντρωθούμε σε αυτή τη μάχη, όλα τα άλλα δεν έχουν αξία.

Ποιος μπορεί να ξέρει τί θα συμβεί; Όχι, στη θεωρία, θα πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά στις 22 Μαρτίου, εάν όμως χειροτερέψει η κατάσταση, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ξαναρχίσει.

Πώς θα ολοκληρωθεί η Premier League; Με κάθε ειλικρίνεια, το θέμα αυτό δεν με ενδιαφέρει. Το ποδόσφαιρο, μπροστά στη ζωή και στην υγεία, μπαίνει στην άκρη. Η Ιταλία είναι υποχρεωμένη να καταλάβει πως, αυτή τη στιγμή, φτάνει με τις ανοησίες και τις αλαφρότητες.

Θα πρέπε να σεβόμαστε τους εαυτούς μας, τους άλλους κατα πρόσωπα που είναι μπροστά σε αυτό τον πόλεμο. Έχω βαθύ σεβασμό και θαυμασμό για τους γιατρούς, τους νοσοκόμους, τους εθελοντές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ