ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Στον αέρα η έφεση της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS

Κορονοϊός: Στον αέρα η έφεση της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS
AP PHOTO/DAVE THOMPSON

H έφεση της Μάντσεστερ Σίτι κατά της ποινής του διετούς αποκλεισμού από τα Κύπελλα Ευρώπης που της επιβλήθηκε από την UEFA είναι στον αέρα, με τον κορονοϊό να έχει τρομερό αντίκτυπο και στις υποθέσεις που εξετάζει το CAS.

Ένα σοβαρό εμπόδιο καλείται να υπερκεράσει η Μάντσεστερ Σίτι στην προσπάθειά της να ανατρέψει μέσω CAS την ποινή διετούς αποκλεισμού από την Ευρώπη που της έχει επιβληθεί πρωτόδικα από την UEFA και αυτό δεν είναι άλλο από το φόβο και τρόμο στον πλανήτη αυτή την περίοδο, τον κορονοϊό.

Και αυτό γιατί οι πρωταθλητές Αγγλίας ήλπιζαν, καταφεύγοντας στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, πως η υπόθεσή τους θα περνούσε από ακρόαση στις αρχές του καλοκαιριού, κάτι όμως που φαντάζει μη ρεαλιστικό σενάριο με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα η αγγλική εφημερίδα "Guardian", δύσκολα θα εξεταστεί η υπόθεση στις αρχές το καλοκαιριού όπως προσδοκά η Σίτι καθώς το δικαστήριο στη Λωζάννη έχει ήδη αναβάλλει τρεις ακροάσεις και έχει προγραμματίσει ήδη 16 υποθέσεις μέχρι τις 18 Μαΐου, με την υπόθεση που αφορά την ομάδα του Μάντσεστερ να μην έχει μπει ακόμα σε λίστα για να εκδικαστεί.

"Όταν υπάρχει πίεση χρόνου και δημιουργείται πρόβλημα με τις ημερομηνίες, τότε επιτρέπουμε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν video ή τηλεφωνικές συνδέσεις ή να μεταθέτουν την υπόθεση σε άλλη ημερομηνία.

Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, δεν γίνεται καν ακρόαση και οι υποθέσεις εξετάζονται μόνο με βάση τα κατατεθειμένα έγγραφα", τόνισε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας του CAS, Μάθιου Ριμπ.

Υπενθυμίζεται πως η UEFA ανακοίνωσε στις 14 Φεβρουαρίου την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του Financial Fair Play, που είναι αποκλεισμός για δύο χρόνια από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και πρόστιμο ύψους 30.000.000 ευρώ, με τους πολίτες να έχουν κάνει έφεση κατά της απόφασης και τον CEO του συλλόγου, Φεράν Σοριάνο, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως "ελπίζουμε η υπόθεση να έχει κλείσει πριν μπει το καλοκαίρι".

Σε περίπτωση που η υπόθεση της Σίτι δεν εκδικαστεί εγκαίρως από το CAS, ελέω των καθυστερήσεων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊος, αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League αν πάρει τελικά το εισιτήριο ενώ θα αποκλειστεί από την Ευρώπη και για τη σεζόν 2021-22.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ