ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Άλκης Καμπανός: Εντός της ημέρας η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του

Άλκης Καμπανός: Εντός της ημέρας η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του
INTIME

Η απόφαση για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού βγαίνει στις 6 Ιουλίου μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της πρότασης του εισαγγελέα.

Μετά και την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης έφτασε η μέρα ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στις 6 Ιουλίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση, έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απηύθυνε ερώτηση προς τους κατηγορούμενους εάν θέλουν να κάνουν κάποια τελευταία τοποθέτηση, πριν αποσυρθεί το δικαστήριο. Ένας - ένας οι κατηγορούμενοι πήραν το λόγο και ζήτησαν για μία ακόμη φορά συγγνώμη από την οικογένεια του Αλκη και την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή και των 12 εμπλεκόμενων προσώπων για τη δολοφονία του 19χρονου, καθώς και την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν» είχε υπογραμμίσει, λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ είχε δείξει τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

Ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας θα βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίος οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά θα κάθονται συγγενείς των κατηγορούμενων.

Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο απήθυνε προς τα μέλη και τους οπαδούς του ο Α.Σ. Άρης και σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα ως ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

"Καλούμε τον κόσμο του Άρη να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον Άρη. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ' αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας και την αποφυγή κινδύνων έντασης.

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ