ΙΠΠΑΣΙΑ

Αγώνες χωρίς Ωνάση το 2008

Αγώνες χωρίς Ωνάση το 2008
Κούβελος

Το πρωτάθλημα που επενδύει ορισμένα από τα χρήματα της η Αθηνά Ωνάση επισκέφθηκε πέρυσι. Όχι και φέτος

Ο πρόεδρος της ΕΟΙ, Ισίδωρος Κούβελος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε ότι το ΔΣ της ομοσπονδίας αποφάσισε να απέχει η χώρα μας από αυτή τη διοργάνωση. "Το κόστος των αγώνων είναι τρομακτικά μεγάλο. Εμείς θέλουμε να βλέπουμε τους Έλληνες ιππείς να αγωνίζονται. Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν το φθινόπωρο, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα άλογα θα είναι καταπονημένα, άρα μπορεί να μην είχαμε τις ξένες συμμετοχές που θα θέλαμε", δήλωσε ο πρόεδρος.

Αναφορικά με το θέμα του ελληνικού διαβατηρίου του Αλβάρο Μιράντα ντε Νέτο, η υπόθεση "κόλλησε" στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν πραγματοποιήθηκε καμία εξαίρεση, όπως είχε ζητήσει η ΕΟΙ, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία και να προλάβει ο "Ντόντα" να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Έλληνας. Ο Ισίδωρος Κούβελος δεν διευκρίνισε το αν οι δύο πλευρές εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Αρχής γινόμενης από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα υπερπήδησης εμποδίων, το οποίο θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στο Ολυμπιακό κέντρο ιππασίας στο Μαρκόπουλο, η Αττική θα φιλοξενήσει σειρά διεθνών αγώνων.

"Το τριήμερο 23-25 Μαΐου θα διεξαχθεί ο διεθνής αγώνας δύο αστέρων, Athens CSI2*, ενώ το τριήμερο 30 Μαΐου-1 Ιουνίου ο διεθνής αγώνας τριών αστέρων, Athens CSI3*, ο οποίος έχει και μία ιδιαιτερότητα. Είναι ένας από τους 11 αγώνες της λίγκας της Νότιας-Κεντρικής Ευρώπης, στην οποία ανήκει και η χώρα μας, και από τον οποίο οι αθλητές μπορούν να κερδίσουν βαθμούς, με στόχο την πρόκρισή τους στον τελικό της λίγκας, που θα γίνει ξανά στη Βαρσοβία της Πολωνίας του χρόνου τον Μάρτιο", ανέφερε χαρακτηριστικά.







TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ