BEACH SOCCER

5άρα στο Αζερμπαϊτζάν

5άρα στο Αζερμπαϊτζάν
New Image

Η Εθνική Beach soccer ένα βήμα πριν την ελίτ της Ευρώπης, μετά από τη νίκη της με 5-2 επί του Αζερμπαϊτζάν

Οι Έλληνες διεθνείς στον δεύτερο αγώνα του ομίλου που έδωσαν σήμερα στην πόλη Vila Real de Santo Antonio της Πορτογαλίας στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Beach soccer, έκαναν …κατάθεση ψυχής και υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Γιαλεσάκη, κατάφεραν να επικρατήσουν με 5-2.
Η νίκη τους αυτή -σε συνδυασμό με τον θρίαμβό τους στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης απέναντι στη Νορβηγία με 8-1- τους χάρισε το εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αυριανού αγώνα Ρουμανία – Λευκορωσία (16.00 ώρα Ελλάδας).

Στο κυριακάτικο παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 16.00 και θα μεταδοθεί από το Eurosport-2, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μία θέση στην 1η οχτάδα των ομάδων της Ευρώπης.

Στο σημερινό παιχνίδι με το Αζερμπαϊτζάν, πέρα από τον αντίπαλό της, η Εθνική μας ομάδα χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν για να ξεπεράσει και την εχθρική διαιτησία ενός Πορτογάλου διαιτητή (Αλμέιδα), ο οποίος όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 έδωσε ανύπαρκτο φάουλ χρεώνοντας ‘χέρι’ στον Τριανταφυλλίδη και στη συνέχεια επανάληψη του φάουλ (που έιχε χτυπηθεί άουτ) με την δικαιολογία ότι ο πάικτης της Εθνικής μας Πανταζόπουλος διαπληκτίστηκε με παίκτη του Αζερμπαίτζάν δίχνοντας και σε αυτόν κίτρινη κάρτα, στη συνέχεια με την δεύετρη εκτέλεση το Αζερμπαϊτζάν μείωσε σε 2-1, ενώ εχθρική διετησία του Πορτογάλου ρέφερι συνεχίστηκε υποδυκνείοντας ανύπαρκτο πέναλτι με χέρι του Νίκα τον οποίο και απέβαλε με κόκκινη κάρτα.

Στη συνέχεια απέβαλε και τον τερματοφύλακά μας Νικολάου (την ώρα που εκείνος βρισκόταν στον πάγκο) με δύο κίτρινες κάρτες, απόφαση για την οποία τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Πορτογαλία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης κ. Κώστα Μότση, κατέθεσαν ένσταση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει δεκτή από την οργανωτική επιτροπή.

Με την εκτέλεση του ανύπαρκτου πέναλτι που προαναφέραμε, η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν ισοφάρισε 2-2. Τότε οι Έλληνες διεθνείς, που στο μεταξύ έπαιζαν με τρεις παίκτες, λόγω των δύο αποβολών, όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αλλά πείσμωσαν περισσότερο και όταν λίγο αργότερα οι αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, πέτυχαν άλλα τρία τέρματα και κατέκτησαν δίκαια την τεράστια νίκη.

Ο Νίκος Γιαλεσάκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Τα ελληνικά γκολ πέτυχαν οι: Μπερτσιάς 2, Καβαλάρης 1, Κωνσταντακόπουλος 1 και Καραμπέτσος 1.

Για το Αζερμπαϊτζάν σκόραραν οι: Έλβιν και Ελτσχάν.

Η σύνθεση της Εθνικής μας είναι η εξής: Περτσάς Παναγιώτης, Νικολάου Δημήτρης, Καραμπέτσος Δημήτρης, Χαραλαμπίδης Γιάννης, Νίκας Δημήτρης, Καβαλάρης Κώστας, Κωνσταντακόπουλος Πάρις, Τριανταφυλλίδης Θεόφιλος, Πανταζόπουλος Πάρις, Μπερτσιάς Νίκος.

Σε αγώνα για τον Β’ όμιλο η Ρουμανία επικράτησε της Τουρκίας με 5-3.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες της Εθνικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εντυπωσίασαν τους φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση και καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος.

Ο μεγάλος τελικός για την πρόκριση στην ελίτ του Ευρωπαϊκού beach soccer θα γίνει την Κυριακή στις 16.00 (Ώρα Ελλάδας). Από τον συγκεκριμένο αγώνα θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Δημήτρης Νίκας.























TAGS BEACH SOCCER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ