ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζοτς: "Προσπάθεια για 40 λεπτά"

Ζοτς: "Προσπάθεια για 40 λεπτά"
Ομπράντοβιτς-Μπατίστ

Οι "πράσινοι" χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη θα αντιμετωπίσουν τον Άρη

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αναφορικά με τον αυριανό (21/3) αγώνα τόνισε: "Ο Άρης είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στο ΟΑΚΑ. Έχουν κάποιους καινούριους παίκτες και παίζουν λίγο διαφορετικά. Για εμάς είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί είναι ένας αγώνας για το ελληνικό πρωτάθλημα και δεύτερον γιατί χρειάζεται να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση πριν τη σειρά των αναμετρήσεων με τη Σιένα".

Σχετικά με την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέφερε: " Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίξεις στο "Αλεξάνδρειο" και πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για 40 λεπτά. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Διαμαντίδης για εμάς, αλλά και με αυτόν θα ήταν δύσκολα παιχνίδια και αυτό με τον Άρη και αυτά που ακολουθούν με τη Σιένα. Πρέπει όλοι να προσπαθήσουν".

Ο Νίκολα Πέκοβιτς από την πλευρά του σχολίασε: " Ο αγώνας με τον Άρη είναι πολύ-πολύ δύσκολος. Παίζει πολύ καλά στην έδρα του, έχει αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου και επιπλέον θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του, ο οποίος δίνει το "παρών.

Το πιθανότερο είναι ότι θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο με πολύ καλή ατμόσφαιρα και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον πρώτο γύρο, παίζει καλύτερα. Από την πλευρά μας θα πρέπει να παίξουμε χωρίς τον Διαμαντίδη. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για εμάς, να παίξουμε με αυτή τη σημαντική απουσία έναν δύσκολο αγώνα.

Να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν μας αρέσει που θα απουσιάζει, αλλά τα πράγματα είναι έτσι και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό

".

O Mάικ Μπατίστ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ενόψει των αγώνα με τη Σιένα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

- Ποια είναι η ψυχολογία στις τάξεις του Παναθηναϊκού πριν από το επόμενο μεγάλο τεστ της χρονιάς, τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας;



" Όλοι ξέρουν ότι χάσαμε τον Διαμαντίδη για ένα ή δύο παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε. Παίξαμε μαζί δύο φορές φέτος, με την κάθε ομάδα να έχει μια νίκη στην έδρα της. Οι αντίπαλοί μας παίζουν πολύ καλά στην άμυνα ενώ στην επίθεση έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας όπου πρέπει να παλέψουμε και στα 40 λεπτά".

- Η ανάμνηση της πρόκρισης στο FINAL-4 και η κατάκτηση της Ευρωλίγκας πριν από δύο χρόνια λειτουργεί ως έξτρα κίνητρο για εσάς;


" Σίγουρα είναι μεγάλο κίνητρο, ακόμα και για τα παιδιά που δεν αγωνίζονταν σε εκείνη την ομάδα. Όταν ρωτούν πως είναι να κερδίζεις αυτή τη διοργάνωση, τους λέω ότι είναι το καλύτερο συναίσθημα να κατακτάς το μεγαλύτερο τρόπαιο στον κόσμο! Είναι κάτι που δεν χορταίνεις... Επομένως είναι ένα κίνητρο για όλους και θέλω να κερδίσω την Ευρωλίγκα για δεύτερη φορά! Δεν θέλω να μπει τίποτα στη μέση! Και τώρα έχω μπροστά μου τη Σιένα".

- Γνωρίζεις καλά τη Σιένα από τις μεταξύ σας αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν. Τι λέει το σκάουτινγκ για τους Ιταλούς;


" Απαγορεύονται τα λάθη όταν παίζεις μαζί τους. Θυμάμαι ότι στο παιχνίδι της Αθήνα ήμασταν μπροστά στο σκορ με 12 πόντους και κάναμε έξι- επτά λάθη στη σειρά με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν! Στη Σιένα είχαμε 27 λάθη και μας τιμώρησαν. Αν προσέξουμε και παίξουμε έξυπνα τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε την πρόκριση".

- Πότε υπήρχε μεγαλύτερο πλεονέκτημα έδρας; Στη σειρά των πέντε παιχνιδιών ή πιο παλιά όταν η πρόκριση κρινόταν στις δύο νίκες;


" Λένε πως είναι καλύτερα να έχεις το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ωστόσο την τελευταία φορά που είχαμε το πλεονέκτημα, εμείς ήμασταν το θύμα χάνοντας από την Ταού! Αν κοιτάξει κανείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα διαπιστώσει ότι όλες οι ομάδες που είχαν το προβάδισμα στα προημιτελικά, προκρίθηκαν στο Φάιναλ Φορ εκτός από εμάς.

Για μένα, το πλεονέκτημα έδρας δεν έχει πραγματική σημασία όταν παίζεις κόντρα σε ομάδες όπως η Σιένα. Θα έρθουν εδώ για να κάνουν τουλάχιστον μια νίκη στην Αθήνα για να επιστρέψουν στην έδρα τους και να κερδίσουν τη σειρά μπροστά στο κοινό τους. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Παίζουμε χωρίς τον Διαμαντίδη και αυτοί χωρίς τον Λαβρίνοβιτς. Όποιος θέλει πιο πολύ την πρόκριση θα την πάρει"

!

- Με βάση την εμπειρία σου στη διοργάνωση, τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι από την προημιτελική σειρά;

" Οι φίλαθλοι θα το διασκεδάσουν. Κοιτάξτε τους παίκτες που διαθέτουν οι δύο ομάδες! Ο ΜακΙντάιρ, ο Καουκένας, ο Σάτο, ο Ντόμερκαντ και ο Στόουνρουκ είναι παίκτες που τους σέβονται στην Ευρώπη. Μπαίνουν στο γήπεδο, παίζουν σκληρά και αισθάνονται καλά μεταξύ τους. Μοιράζονται την μπάλα τόσο καλά, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και γι' αυτό μου αρέσει το παιχνίδι τους. Γι' αυτό ακριβώς είναι επικίνδυνοι.

Εμείς από την πλευρά μας διαθέτουμε βαθύ ρόστερ, ακόμα και χωρίς τον Διαμαντίδη. Έχουμε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έχει κατακτήσει τρεις φορές την Ευρωλίγκα και περιμένουμε πολλά από τις ηγετικές του ικανότητες. Υπάρχουν επίσης ο Σπανούλης, ο Ντρου Νίκολας, εγώ κι ένας... ψηλός κοντά στο καλάθι που ελέγχει την κατάσταση.

Θα είναι συναρπαστική η σειρά των προημιτελικών με δύο καλές ομάδες και φιλάθλους που τις υποστηρίζουν και το απολαμβάνουν. Γι' αυτό το λόγο άλλαξε το σύστημα στα πέντε παιχνίδια. Η Ευρωλίγκα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της και δύο εξαιρετικές ομάδες προσπαθούν να προκριθούν στο FINAL-4. Θα γίνει μάχη...



"






















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ