ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζοτς: "Έπρεπε να αντιδράσουμε διαφορετικά"

Ζοτς: "Έπρεπε να αντιδράσουμε διαφορετικά"
INTIME SPORTS

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έψαξε για δικαιολογίες και αφού απένειμε τα εύσημα στον κόσμο της ομάδας του, έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του.

Παράλληλα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε την ευθύνη για την συμμετοχή του Διαμαντίδη στο τέλος, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: " δεν εμπιστεύομαι άλλον παίκτη περισσότερο από αυτόν".

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς των "πράσινων" σχολίασε: " Πρώτα από θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί άξιζε να πάρει το παιχνίδι. Τα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα έπαιξαν πολύ έξυπνα στην άμυνα και την επίθεση και γι' αυτό κέρδισαν. Φυσιολογικά ήταν δύσκολο ματς, για το οποίο μιλάνε πολλοί ακόμα και πριν την έναρξη της σεζόν. Κι αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ήμασταν νευρικοί στο ματς.

Είχαμε 74 κατοχές, έναντι 73 του Ολυμπιακού αλλά δυστυχώς είχαμε μεγάλη αστοχία. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ήμασταν άστοχοι ήταν η καλή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο λόου ποστ. Ήμασταν νευρικοί και χάσαμε πολλά σουτ".

Συνεχίζοντας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμπλήρωσε: "Σε κάθε περίπτωση, πάντως παίξαμε καλή άμυνα αλλά δεχτήκαμε πολύ φτηνά καλάθια. Στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα δεχτήκαμε δύο πολύ εύκολα λέι απ. Μία ομάδα με την εμπειρία που διαθέτουμε εμείς, θα έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά.

Είμαι πραγματικά περήφανος για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι απόψε οι φίλαθλοί μας έδωσαν παράδειγμα σε όλους στην Ελλάδα. Ο Σχινάς πριν το ματς μας είπε ότι αν γινόταν το παραμικρό στο παρκέ, θα έπρεπε να βγούμε όλοι έξω και το δεχτήκαμε. Θα παρακολουθήσω με προσοχή τι θα γίνει στα επόμενα ματς. Γιατί παρ' ότι χάσαμε το παιχνίδι οι φίλαθλοι σεβάστηκαν τις αποφάσεις.

Αν αυτό είναι λοιπόν ένα καλό παράδειγμα ας ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν".

Στην ερώτηση για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την απόδοσή του, ο Ζοτς ήταν κατηγορηματικός και πήρε την ευθύνη που πήρε για να τον έχει στο παρκέ σε κρίσιμα σημεία: "Μετά το παιχνίδι που παίξαμε κόντρα στον Ίκαρο, το προηγούμενο Σαββάτο, ο Διαμαντίδης ήρθε μόνο σε μία προπόνηση και μόνο για μισή ώρα. Δεν ήρθε ούτε σήμερα το πρωί στην προπόνηση που κάνουμε πριν από κάθε αγώνα.

Ήρθε και είπε ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα. Μιλάμε για τον Διαμαντίδη, δεν ξέρω άλλο παίκτη που να μπορώ να εμπιστευτώ περισσότερο από αυτόν. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν άρρωστος.

Εγώ αποφάσισα να τον κρατήσω μέσα στο ματς στα κρίσιμα λεπτά του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν πρόβλημα ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Διαμαντίδης. Οι ψηλοί μας κάνανε 5/17 σουτ. Δεν είναι φυσιολογικό το πως σούταραν οι Βουγιούκας και Μπατίστ.

Πάντως πιστεύω ότι το ματς θα μας βοηθήσει. Ήταν σίγουρα πολύ σημαντικό ματς αλλά έχουμε τους επόμενους δύο μήνες πολύ πιο σημαντικά παιχνίδια".

Τέλος, ο Αντώνης Φώτσης υποστήριξε: " Πιστεύω ότι ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε πιο πολύ τη νίκη. Σίγουρα θα μας δείξει τις αδυναμίες που έχουμε. Να φανούμε καλύτεροι στη συνέχεια γιατί όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολεύουν και τα ματς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ