ΑΕΚ

Ζντοβτς: "Δεν είναι όλοι έτοιμοι γι αυτό το επίπεδο"

Ζντοβτς: "Δεν είναι όλοι έτοιμοι γι αυτό το επίπεδο"

Ο Γιούρι Ζντοβτς δικαιολόγησε τον Ντι Τζέι Κούπερ για τα λάθη που έκανε στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που τόνισε πως δεν είναι όλοι οι παίκτες του ικανοί να ανταποκριθούν σε τέτοιας δυσκολίας παιχνίδι.

Η κούραση του Ντι Τζέι Κούπερ αποτελεί εν πολλοίς ένα βασικό λόγο για τον οποίο η ΑΕΚ ηττήθηκε εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό (67-64), για τη 12η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Γιούρι Ζντοβτς στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του μετά το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει για μεταγραφική ενίσχυση.

" Προσπαθήσαμε να κατεβάσουμε τον Παναθηναϊκό κάτω από τους 70 πόντους. Η άμυνά μας δεν ήταν καλή στον βαθμό που θέλαμε, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν πιο δυνατοί και μας έβγαλαν εκτός συστήματος. Η άμυνα στον Κούπερ ήταν τέτοια που δεν τον άφησε να παίξει το παιχνίδι όπως ήθελε. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Έχει μεγαλύτερο ρόστερ, είναι πιο δυνατός, είναι πιο "έξυπνος" σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν εμπιστεύτηκα όλους τους παίκτες γιατί δεν μπορούν να παίξουν όλοι σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ελπίζω πως αυτή είναι μια καλή βάση για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Σλοβένου τεχνικού, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δράση του Ντι Τζέι Κούπερ στο παιχνίδι:

" Ο Κατσίβελης, τον οποίο εμπιστεύομαι στο "1", είχε πρόβλημα με φάουλ. Δεν έχουμε άλλους δημιουργούς αυτή τη στιγμή, δεν είναι μυστικό. Ακόμη κι αν είμαστε προετοιμασμένοι για zone press, εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα. Κουράστηκε από την πίεση του Παναθηναϊκού κι έκανε κάποια λάθη που είναι φυσιολογικά. Το παιχνίδι κρίθηκε με μικρή διαφορά, αλλά υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες".

Σε ερώτηση για το που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση, είπε: " Παίζουμε τέσσερις ξένους αυτή τη στιγμή, έχουμε χώρο για να φέρουμε άλλους παίκτες. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό, ούτε βιαζόμαστε. Παιχνίδια σαν το αποψινό μάς δείχνουν που έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Στο μέλλον θα κινηθούμε ανάλογα".

Τέλος, ο Ντι Τζέι Κούπερ πρόσθεσε: " Παίξαμε αρκετά καλά για κάτι παραπάνω από τρία δεκάλεπτα. Ο Παναθηναϊκός υπερίσχυσε στο τέλος κι έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, που τον βοήθησαν να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ