EUROLEAGUE

Ζήσης: "Φαβορί ο Παναθηναϊκός"

Ζήσης: "Φαβορί ο Παναθηναϊκός"

Ο Νίκος Ζήσης έχει νικήσει τη Λιέτουβος Ρίτας με και χωρίς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Μιλώντας στο Sport24.gr ο διεθνής γκαρντ της Μοντεπάσκι Σιένα, εξηγεί για ποιους λόγους η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του Top16 της Ευρωλίγκας (19/1) είναι πολύ επικίνδυνη όταν αγωνίζεται στο Βίλνιους και χρήζει τους Πράσινους φαβορί του Ε’ Ομίλου…

Στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου η πρωταθλήτρια Ιταλίας δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε νικηφόρα (79-75) από την υπερσύγχρονη «SIEMENS ARENA», την έδρα της Λιέτουβος Ρίτας στη λιθουανική πρωτεύουσα.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Σάρας δεν ανήκε στο ρόστερ της Λιέτουβος, αλλά ακόμη και στην αναμέτρηση του δεύτερη γύρου, στην οποία αγωνίστηκε 24 λεπτά, οι Λιθουανοί είχαν ίδια και χειρότερη τύχη: Συντριβή με 90-72 στην Ιταλία, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να μένει στους 2 πόντους με 0/6 σουτ και 7 λάθη! Καταστροφή…

«Είναι βέβαιον ότι η Λιέτουβος προ και μετά τον Σάρας είναι εντελώς διαφορετική ομάδα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να πιστέψει ότι θα έχει εύκολο έργο την Τετάρτη. Η Λιέτουβος παίζει πολύ καλά στην έδρα της και είναι πολύ επικίνδυνη. Μπορεί να έχασε τον Σάρας, αλλά ενισχύθηκε με έναν πολύ ποιοτικό περιφερειακό, τον Σίμας Γιασάιτις και εκτός αυτού δεν έχει άγχος και θα τα παίξει όλα για όλα», εκτιμά ο 26χρονος γκαρντ της Σιένα, τον οποίο εντοπίσαμε στη Ρώμη, όπου παρέμεινε η αποστολή της Μοντεπάσκι μετά τη νίκη (73-67) επί της Λοτομάτικα Ρόμα εν αναμονή του ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη για την πρεμιέρα του Top16 με την Εφές Πίλσεν (19/1).

Μιλώντας για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, ο έμπειρος γκαρντ υπενθυμίζει « τη σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα και τις επικρατήσεις επί της Σολέ στο Βίλνιους και επί της Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ. Είναι μια απρόβλεπτη ομάδα, με κεντρικό άξονα τον Αμερικανό Καλίντ Ελ-Αμίν, που δημιουργεί και σκοράρει με ευχέρεια και με αξιόλογους παίκτες, όπως ο Γιασάιτις, ο Νιούλι, ο Μπαϊράμοβιτς, ο Γκετσεβίτσιους. Θεωρώ, πάντως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και κατά τη γνώμη μου είναι το φαβορί του ομίλου του».

Όσο για τις ομάδες που κληρώθηκαν με την Μοντεπάσκι Σιένα στον Ζ’ Ομιλο (Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν Βελιγραδίου), ποια θεωρεί ως βασικότερη ανταγωνίστρια για την πρώτη θέση; «Ειλικρινά, δεν τις ξεχωρίζω. Ολες έχουν ποιότητα, απλά η Ρεάλ έχει πιο ηχηρό όνομα από τις άλλες δύο. Ποιος, όμως, μπορεί να ξεχάσει την περυσινή πορεία της Παρτιζάν, η οποία έχασε τον τελικό της Ευρωλίγκας για ένα σουτ στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και να υποτιμήσει την Εφές Πίλσεν, που έχει επενδύσει τόσα χρήματα φέτος;», ξεκαθαρίζει ο Νίκος Ζήσης και μοιράζεται ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο για τις αντιπάλους της Σιένα.

«Από τους 15 αγώνες που έδωσαν στις έδρες τους οι τρεις ομάδες, ο απολογισμός τους ήταν 14 νίκες και μόλις 1 ήττα, εκείνη που γνώρισε η Παρτιζάν από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Βελιγράδι. Αυτό δείχνει ότι όλες είναι πολύ επικίνδυνες ομάδες και για να τα καταφέρουμε στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Ο σοβαρός τραυματισμός του Μακ Κάλεμπ, που ήταν ο καλύτερος παίκτης μας στην κανονική περίοδο, ήλθε τη χειρότερη στιγμή, αλλά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στις προπονήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε», υποστηρίζει ο Ελληνας γκαρντ ανυπομονώντας για την πρώτη μάχη του Top16.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ