EUROLEAGUE

Ζήσης: "Ελπίζω να βοηθήσω τη Μπάμπεργκ με την εμπειρία μου"

Ζήσης: "Ελπίζω να βοηθήσω τη Μπάμπεργκ με την εμπειρία μου"

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε, μέσω του καναλιού της, να κάνει αφιέρωμα στο Νίκο Ζήση. Ο Έλληνας γκαρντ τα έχει ζήσει όλα αυτά τα 15 χρόνια στη διοργάνωση και πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της γερμανικής Μπάμπεργκ.

Ο Νίκος Ζήσης δηλώνει παρών στην Ευρωλίγκα από τη πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα, 15 χρόνια μετά. Έχει ζήσει τα πάντα, έχει κατακτήσει τα πάντα και η Ευρωλίγκα μέσω του επίσημου καναλιού της κάνει αφιέρωμα στον γκαρντ της Μπάμπεργκ.

Από το 2000 όταν και η Ευρωλίγκα μάς συστήθηκε, ο Νίκος Ζήσης έχει χάσει μόνο δυο σεζόν, αλλά η καριέρα του είναι γεμάτη επιτυχίες, με τον ίδιο να δηλώνει: "Είμαι ευλογημένος, έχω παίξει σε πολλές ομάδες, έτσι ήρθαν τα πράγματα στην καριέρα μου και είχα την ευκαιρία να δω διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικά στιλ παιχνιδιού και παίκτες που είτε τώρα ξεκινούσαν την καριέρα του ή ήταν θρύλοι του αθλήματος".

14 σεζόν, 7 ομάδες, 5 χώρες και ένας από τους 4 παίκτες που παίζουν ακόμα από τη πρώτη σεζόν 2000-01. Ντεμπούτο με την ΑΕΚ καταγράφοντας δυο συμμετοχές σε πολύ κρίσιμους αγώνες: "Έπαιζα στην ΑΕΚ και δεν ήταν και το πιο φυσιολογικό ντεμπούτο καθώς έπαιξα στον προημιτελικό. Ο Ζίβκοβιτς μού είπε πως χρειάζεται κάποιον νεαρό να δώσει ενέργεια στην άμυνα. Τρίτο παιχνίδι στην Αθήνα και είχα τόσο άγχος, δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη τη μέρα". Στη συνέχεια μίλησε και για τον πρώτο παίκτη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει: "Έπρεπε να παίξω άμυνα στον Μάρκους Μπράουν, έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας και ήταν τρομερή εμπειρία. Θυμάμαι πως δεν είχα παίξει καλά, αλλά πήραμε τη νίκη και πήγαμε στους ημιτελικούς".

Ζήσης: "Ελπίζω να βοηθήσω τη Μπάμπεργκ με την εμπειρία μου"

Ο Ζήσης πήγε στην ΑΕΚ από ερασιτεχνική ομάδα της Θεσσαλονίκης και κατάφερε στη δεύτερη χρονιά του να έχει σημαντικό χρόνο συμμετοχής: "Την προηγούμενη χρονιά έπαιζα σε μια πολύ μικρή ομάδα στη Θεσσαλονίκη και έβλεπα όλους αυτούς τους παίκτες στην τηλεόραση και ξαφνικά παίζω μαζί τους και είναι απίστευτο να βλέπω αυτούς τους παίκτες".

17 λεπτά μέσο όρο σε δυο παιχνίδια πλέι οφ την πρώτη του σεζόν οδήγησαν στο να έχει σημαντικό κομμάτι του ροτέισον στα 18 του και βασικός στα 19 του. Με την ΑΕΚ στην Ευρωλίγκα τη δεύτερη σεζόν του, σε 19 παιχνίδια είχε 4.5 πόντους, ενώ μέχρι το 2005 όταν και έφυγε είχε ανεβάσει τον μέσο όρο του στους 11.6 πόντους και 4.4 ασίστ. Στη συνέχεια πήγε για δυο σεζόν στη Μπένετον πριν πάει στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου και πήρε την Ευρωλίγκα το 2008. Εκείνη τη χρονιά σε 25 παιχνίδια είχε 4.3 πόντους, 1.5 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ: "Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο Φάιναλ-4, είχαμε εξαιρετικούς παίκτες που δεν τα είχαν καταφέρει. Όλες οι ομάδες που φτάνουν στο Φάιναλ-4 έχουν τις ίδιες πιθανότητες να το κατακτήσουν".

Ζήσης: "Ελπίζω να βοηθήσω τη Μπάμπεργκ με την εμπειρία μου"

Το 2011 έφτασε για 3η φορά στο Φάιναλ-4 με τη Σιένα και πέρσι επέστρεψε στο Φάιναλ-4 με τη Φενέρμπαχτσε: "Με τη Φενέρ, ήταν η πρώτη φορά που πάει η ομάδα σε Φάιναλ-4 και ήταν πολύ ωραίο αίσθημα για μένα και την ομάδα και τώρα είμαι στη Μπάμπεργκ, σε μια πιο νεανική ομάδα και ελπίζω να τους βοηθήσω με την εμπειρία μου".

Ζήσης: "Ελπίζω να βοηθήσω τη Μπάμπεργκ με την εμπειρία μου"

Φέτος, βοηθάει σημαντικά τη Μπάμπεργκ στην προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στο Τορ-16, μετρώντας 9,8 πόντους, 3 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ σε 16 αγώνες.

Στο παλμαρέ του έχει και την παρουσία στην κορυφαία δεκάδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ευρωλίγκα καθώς είναι 6ος σε παιχνίδια τον 21ο αιώνα με 245 και ο νεότερος στην κορυφαία δεκάδα.

Μόνο δυο χρονιές απουσίασε από την Ευρωλίγκα, όταν αγωνιζόταν στη Μπιλμπάο τη σεζόν 2012-13 και όταν αγωνιζόταν στην Ούνικς Καζάν τη σεζόν 2013-14.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ