EUROLEAGUE

Ζήσης: "Αισθάνομαι πάτερ-φαμίλιας"

Ζήσης: "Αισθάνομαι πάτερ-φαμίλιας"

Ο διεθνής γκαρντ της Μπάμπεργκ, Νίκος Ζήσης, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη για την Μπάμπεργκ και το γεγονός ότι θα βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top-16 (AUDIO).

Η Μπάμπεργκ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο Group F του Top-16 και ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τις αναμετρήσεις με τους "ερυθρόλευκους" και τηνπετυχημένη παρουσία του στην Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά διεθνής γκαρντ μίλησε:

Για την πρόκριση της Μπάμπεργκ στους 16 της Euroleague: "Συζητούσαμε τις προηγούμενες μέρες με τους συμπαίκτες μου ότι είναι ο πιο δύσκολος όμιλος στην Ευρωλίγκα, με ομάδες που έχουν κατακτήσει τίτλους και είναι συνέχεια στα φάιναλ φορ. Μετά είναι η Χίμκι, με πολύ καλό υλικό, μέχρι και η Λαμποράλ. Υπάρχουν τέσσερα φαβορί, ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, που έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση, αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Εχουμε δείξει δειλά-δειλά τι μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο. Οι αντίπαλοι μας σέβονται, δεν μας υποτιμούν, αλλά σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται να δείξεις περισσότερη αυτοσυγκέντρωση".

Για τη "μάχη" της πρόκρισης στα playoffs: "Δεν έχουμε το άγχος της πρόκρισης. Πάντα πρέπει να έχεις απαιτήσεις από τον εαυτό σου και να το παλεύεις, αλλιώς οι ομάδες θα περνούν από πάνω μας. Το άσχημο είναι ότι έχουμε πέντε ματς εκτός έδρας στο ξεκίνημα, λόγω ενός προβλήματος στο γήπεδό μας. Διαθέτουμε έναν κορμό οκτώ παικτών που στηρίζεται η ομάδα, με εμπειρίες από το γερμανικό πρωτάθλημα".

Για τη δουλειά που γίνεται στην Μπάμπεργκ: "Η πρόκριση δεν ήταν τυχαία. Ο κόουτς Τρινκιέρι είναι εδώ δεύτερη χρονιά και έχει ένα απαιτητικό σύστημα, που θέλει οι παίκτες να σκέφτονται και στα ματς και στην προπόνηση. Δεν τον ενδιαφέρει μόνο το να τρέξουμε και να έχουμε ενέργεια. Επίσης, διαθέτει παίκτες η ομάδα μας που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Στον πρώτο γύρο ήμασταν τυχεροί, γιατί και η Μακάμπι ψαχνόταν, δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ισως νόμιζαν ότι η Μπάμπεργκ ήταν η ομάδα των προηγούμενων ετών, αλλά όπως αποδείχτηκε τελικά δεν ήταν έτσι".

Για τη ζωή στην πόλη: "Είναι μια μικρή πόλη και αν έχεις οικογένεια, είναι ιδανικό. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και αυτό το βιώνεις. Είναι όμορφα, είναι καλός ο καιρός, όχι όπως πέρυσι που μας έλεγαν ότι βρέχει συνέχεια".

Για το γεγονός ότι θα βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού: "Είναι μια συνήθεια ότι ο Ζήσης θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό, αντί να πάει στον Ολυμπιακό. Με πολλά από τα παιδιά είμαι πολύ φίλος, για 40 λεπτά είμαστε αντίπαλοι και ελπίζω όταν έρθουν στη Γερμανία, να φάνε και ένα ωραίο σνίτσελ".

Για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τη δουλειά των προηγούμενων χρόνων. Η ταυτότητα της ομάδας είναι ξεκάθαρη και είναι σημαντικό να μην έχει ατυχίες, όπως αυτή με τον Γιανγκ, που ήταν αθλητικός και ιδιαίτερα καλός στην άμυνα, που θα έδινε κάτι έξτρα στην ομάδα. Στόχος είναι πάντα το φάιναλ φορ. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά με τις δύο νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό, έκανε μια κοιλιά, αλλά ήταν καλή η εμφάνιση στη Σμύρνη με την Καρσίγιακα. Είναι πιο βολικός ο δικός του όμιλος για να πάρει την πρόκριση, ωστόσο τα πλέι οφ θα είναι πολύ δύσκολα όποιον αντίπαλο και αν έχει. Η αλήθεια είναι ότι από εδώ και πέρα αρχίζει η Ευρωλίγκα".

Για τη δική του φετινή παρουσία: "Τα νούμερα πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια. Σίγουρα στην Μπάμπεργκ έχω περισσότερο χρόνο, δεν έχουμε το ίδιο βάθος. Χαίρομαι ότι προσπαθώ κάθε βράδυ να βοηθήσω την ομάδα, αισθάνομαι και σαν ο πάτερ φαμίλιας. Είναι τρία-τέσσερα παιδιά που μπορούν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ