ΖΕΝΙΤ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέντε ξένοι παίκτες της Ζενίτ γύρισαν στη Ρωσία για να κατακτήσουν τη VTB League

Ο Τζόρνταν Λόιντ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό
Ο Τζόρνταν Λόιντ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό PHOTO CREDITS: @ZENITBASKET

Η Ζενίτ ανακοίνωσε την επιστροφή πέντε ξένων παικτών (Τζόρνταν Λόιντ, Άλεξ Πόιθρες, Ματέους Πονίτκα, Μπίλι Μπάρον, Τάισον Κάρτερ) με στόχο την κατάκτηση της VTB League.

Πριν από περίπου δύο βδομάδες, τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ζενίτ ενημέρωσε τους ξένους παίκτες πως είναι ελεύθεροι να φύγουν από τη χώρα, αν δεν αισθάνονται ασφαλείς. Με μια υποσημείωση: τα συμβόλαιά τους "παγώνουν" για όσο διάστημα βρίσκονται εκτός της Αγίας Πετρούπολης. Όπερ και σημαίνει πως δεν υπήρχε η δυνατότητα για υπογραφή σε άλλο σύλλογο. Εκτός κι αν οι ίδιοι αιτούνταν την ελευθέρας τους -με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο μισθών και buy out.

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου λοιπόν, κι ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται, η Ζενίτ ανακοίνωσε πως πέντε από τους ξένους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ, επέστρεψαν στην Αγία Πετρούπολη.

Ο λόγος για τον Τζόρνταν Λόιντ (γκαρντ), τον Άλεξ Πόιθρες (σέντερ), τον Ματέους Πονίτκα (φόργουορντ), τον Μπίλι Μπάρον (γκαρντ) και τον Τάισον Κάρτερ (γκαρντ), οι οποίοι γύρισαν στη βάση της Ζενίτ για να ξαναπιάσουν δουλειά με στόχο την κατάκτηση του τίτλου στη VTB League.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην σχετική λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ρωσικός σύλλογος "μετά από μικρές διακοπές που σχετίζονται με την ανάγκη για να επισκεφτούν το σπίτι τους" οι παίκτες γύρισαν στο προπονητικό κέντρο της Ζενίτ.

Αυτή η επάνοδος δεν προδικάζει όμως την επιστροφή της Ζενίτ, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ούνικς Καζάν στην EuroLeague αφού οι μέρες περνούν κι οι σύλλογοι της διοργάνωσης μοιάζουν ανένδοτοι σε ό,τι αφορά στον αποκλεισμό των τριών ρωσικών ομάδων από τη φετινή σεζόν.

TAGS ΖΕΝΙΤ VTB LEAGUE EUROLEAGUE ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ