ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζέιντ Μουόσα: Η ιστορία του 18χρονου από τον πόλεμο του Ιράκ και της Συρίας, μέχρι τα εφηβικά του Ολυμπιακού

O Ζέιντ Μουόσα σε προπόνηση του Ολυμπιακού
O Ζέιντ Μουόσα σε προπόνηση του Ολυμπιακού PRINTSCREEN/ TWITTER DW_GREEK

Τη φανέλα του Ολυμπιακού φοράει ο 18χρονος Ζέιντ Μουόσα, που μάλιστα ετοιμάζεται να αγωνιστεί στην τελική φάση των Εφήβων με τους ερυθρόλευκους. Ο γεννημένος στο Ιράκ, ελέω πολέμων έφτασε στην Κύπρο ως πρόσφυγας, μίλησε στην DW για την ιστορία της ζωής του

Ο Ολυμπιακός επενδύει στο μέλλον και στη νέα γενιά και στο μπασκετικό τμήμα του ενέταξε τον Ζέιντ Μουόσα. Ο 18χρονος Ιρακινός έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που για να φτάσει στο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους, άφησε την πατρίδα του λόγω πολέμου, μετακόμισε στη Συρία, που η αγριότητα του πολέμου και εκεί τον ανάγκασε να βρεθεί στην Κύπρο μαζί με την οικογένειά του ως πρόσφυγας.

Ο 18χρονος μίλησε στη DW - όπως και ο προπονητής του Ολυμπιακού Β αλλά και της εφηβικής ομάδας Δημήτρης Τσαλδάρης - και διηγήθηκε την ιστορία του ενώ προετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Ο Ζέιντ Μουόσα έφτασε στην Κύπρο το 2008 σε ηλικία 5 ετών, γνώρισε το μπάσκετ που το αγάπησε, διακρίθηκε, ενώ έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Νέων της Κύπρου ως γκαρντ.

Στο παρελθόν ο διεθνής Κύπριος ύψους 1.99, που χαρακτηρίζεται για το μεγάλο άνοιγμα των χεριών του έχει αγωνιστεί και με τη φανέλα του Πανιωνίου. Από εκεί τον πήρε ο Ολυμπιακός και τον ενέταξε στο παιδικό και εν συνεχεία στο εφηβικό του τμήμα, με προοπτική να γίνει επαγγελματίας και να αγωνιστεί στη μεγάλη ομάδα.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ