ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζαβλανός: "Δεν έπρεπε να σφυρίξει ο Πουρσανίδης"

Ζαβλανός: "Δεν έπρεπε να σφυρίξει ο Πουρσανίδης"
INTIME SPORTS

Το μέλος της ΚΕΔ, Νίκος Ζαβλανός, τοποθετήθηκε για τα διαιτητικά λάθη στα παιχνίδια των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα και τόνισε ότι ο Ηλίας Λιανός πρέπει να παραμείνει στο μπάσκετ.

Ξεκάθαρος όσον αφορά τα διαιτητικά σφάλματα που σημειώθηκαν στα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Πανιώνιος - Παναθηναϊκός, ήταν ο Νίκος Ζαβλανός. Το μέλος της ΚΕΔ και παλαίμαχος διαιτητής, μίλησε για τα λάθη των εν ενεργεία συναδέλφων του και εξήγησε τι ισχύει με τις τιμωρίες τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μέλους της ΚΕΔ, Νίκου Ζαβλανού στον Sentra Fm:

Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τον μη καταλογισμό φάουλ στον Κούπερ: «Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είχαμε μια πολύ καλή διαιτησία σύμφωνα με τον παρατηρητή Συμεωνίδη μέχρι και το 39 και κάτι, που έγινε το μη σφύριγμα στο καταφανέστατο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ. Ανακοινώθηκε η τιμωρία του διαιτητή Τζαφλέρη παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων στην κλήρωση της επόμενης αγωνιστικής, δεν ήταν σιωπηρή τιμωρία».

Για το Πανιώνιος-Παναθηναϊκός και το λανθασμένο επιθετικό φάουλ στον Μακ Κόλουμ: «Σ' αυτόν τον αγώνα ήμουν εγώ παρατηρητής. Αν εξαιρέσουμε τρία-τέσσερα λάθη που έγιναν στα 39 λεπτά, ήρθε ένα σφύριγμα από τον Πουρσανίδη που δεν έπρεπε να γίνει. Δεν ήταν καν φάουλ ήταν εκτός ψυχολογίας αγώνα και κακώς σφυρίχτηκε. Του ανακοίνωσα μετά στα αποδυτήρια ότι το σφύριγμά του δεν έπρεπε να γίνει, δεν υπήρχε καν φάουλ. Στην αρχή μου είπε μάλλον έγινε και μετά πείστηκε και μου είπε ότι όντως δεν ήταν. Και οι άλλοι δυο διαιτητές του είπαν ότι δεν ήταν φάουλ».

Για τον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές: «Τους λέμε στα σεμινάρια, καλύτερα να μην σφυρίζουμε κάτι που είναι, παρά κάτι που δεν είναι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε μην το σφυρίξεις επειδή είναι στο τέλος βέβαια. Εχει κάθε δίκαιο να φωνάζει ωστόσο ο Πανιώνιος».

Για το αν θα τιμωρηθεί ο Πουρσανίδης: «Σαφέστατα θα τιμωρηθεί γιατί και η εισήγησή μου είναι γι αυτό. Του Τζαφλέρη διαμόρφωσε αποτέλεσμα και τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές, αλλά σίγουρα θα τιμωρηθεί κι ο Πουρσανίδης, όχι όμως με μεγαλύτερη ποινή από του Τζαφλέρη».

Για την αντίληψη που υπάρχει ότι οι διαιτητές δεν «βοηθούν» τις «μικρές» ομάδες: «Αν θυμόσαστε καλά πέρυσι, ο ίδιος ο διαιτητής στο αντίστοιχο Πανιώνιος-ΠΑΟ δεν είχε σφυρίξει φάουλ στον Διαμαντίδη και μετά έδωσε τεχνική ποινή. Δεν πρέπει να λέμε μικρές και μεγάλες ομάδες. Οι διαιτητές πρέπει να μπαίνουν και να βλέπουν τις ομάδες με το ίδιο μάτι κι έτσι γίνεται. Στην Ευρωλίγκα γίνονται εγκλήματα. Αν γινόταν αυτά τα λάθη στην Ελλάδα θα είχαμε πόλεμο».

Για την απόφαση του Λιανού να αποχωρήσει από τα κοινά του μπάσκετ: «Δεν έχω επικοινωνία με τον κ. Λιανό, πιστεύω ότι έγινε εν θερμώ αυτή η δήλωση. Εχει συμβάλλει τα μέγιστα σε Πανιώνιο κι ελληνικό μπάσκετ. Πιστεύω ότι θα ανακαλέσει. Δεν νομίζω ότι το είπε για τη συγκεκριμένη διαιτησία πάντως. Είναι κάποιες φορές που λέμε να μην σου τύχει, ήταν άτυχα τα παιδιά...»

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ