FIBA

Ζαγκλής για το EuroBasket 2025: "Διοργάνωση ορόσημο για τον αθλητισμό της Κύπρου"

Ζαγκλής για το EuroBasket 2025: "Διοργάνωση ορόσημο για τον αθλητισμό της Κύπρου"
FIBA

Στην Κύπρο, μία από τις τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν το EuroBasket 2025, επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής.

Επίσκεψη στην Κύπρο, μία από τις τέσσερις διοργανώτριες χώρες (σσ. μαζί με τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Λετονία) του EuroBasket 2025, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων με την ΚΟΚ.

"Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στη Κύπρο και είχα μία γεμάτη μέρα με αρκετές συναντήσεις. Εισπράξαμε μία θερμή υποδοχή και είναι σαφές για εμάς ως FIBA πόσο σημαντικό είναι στην ατζέντα της αθλητικής κοινότητας, αλλά και της πολιτείας είναι το Ευρωμπάσκετ 2025, το οποίο έρχεται σε μία εξαιρετική χρονική περίοδο, με την παρουσία των Ευρωπαίων αθλητών στις διοργανώσεις της FIBA αλλά και στο ΝΒΑ. Θεωρώ ότι θα έχουμε μία αθλητική διοργάνωση ορόσημο για τον αθλητισμό της Κύπρου.

Είχα παρακολουθήσει την διαδικασία ετοιμασίας του φακέλου διεκδίκησης του EuroBasket 2025, καθώς και τα επόμενα βήματα που ακολούθησαν και ήρθα στη Κύπρο με αρκετή αυτοπεποίθηση και μπορώ να πω ότι φεύγω με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση", ανέφερε ο κ. Ζαγκλής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, ανέφερε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε στην χώρα μας τον Εκτελεστικό Γενικό Γραμματέα της FIBA, κ. Ανδρέα Ζαγκλή.

Τα τελευταία χρόνια η ΚΟΚ έχει δημιουργήσει άριστες σχέσεις με την FIBA, και η επίσκεψη του κ. Ζαγκλή δείχνει την στήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς την ΚΟΚ.

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στην ΚΟΚ, που έχουμε στο πλευρό μας την στήριξη της FIBA και του κ. Ανδρέα Ζαγκλή και μαζί θα συμπορευτούμε για την ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος.

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε το 2025 να πετύχουμε όλους τους στόχους μας που αφορούν την διοργάνωση του EuroBasket στη Κύπρο, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει την καλαθοσφαίριση να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο".

TAGS FIBA EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ