FIBA

Ζαγκλής: "Είμαι πανευτυχής που βλέπω την Ελλάδα να επενδύει στο 3x3"

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής
Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής EUROKINISSI

Στην επένδυση που κάνει η Ελλάδα στις διοργανώσεις 3x3 με αφορμή την ανάθεση του Πανευρωπαϊκού Εφήβων στάθηκε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/12) ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής που συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν το μπάσκετ και ανακοίνωσε την ανάθεση των Πανευρωπαϊκών Νέων Ανδρών (2023) και Νεανίδων (2022), καθώς και το Πανευρωπαϊκό Εφήβων 3x3 στην χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ζαγκλής, ο Πανευρωπαϊκό Εφήβων 3x3 πρόκειται για μία επένδυση από πλευράς Ελλάδας που τον χαροποιεί καθώς η διοργάνωση επιστρέφει στην χώρα έπειτα από 10 χρόνια. "Είναι μία πολύ καλή εξέλιξη για την ανάπτυξη του 3x3 το γεγονός ότι ένα σημαντικό 3x3 τουρνουά, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια. Είμαι πανευτυχής που βλέπω την Ελλάδα να επενδύει στο 3x3 και πάλι και ιδιαίτερα σε μία διοργάνωση που φέρνει κοντά τη μελλοντική γενιά Ολυμπιονικών και σταρ".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος εξέφρασε την ανυπομονησία του: "Η ταχύτατη διάδοση του 3x3 παγκοσμίως ενέπνευσε την Ελληνική Ομοσπονδία να προωθήσει και να δυναμώσει το άθλημα σε εθνικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε ξεκάθαρα ενσωματώσει την ανάπτυξη του 3x3 στην ατζέντα μας, με την ένδειξη της υψηλής προτεραιότητας για τα επόμενα χρόνια. Η επιτυχημένη διοργάνωση τέτοιων event στο παρελθόν, αποτελούν εγγύηση για ακόμα ένα θαυμάσιο τουρνουά της FIBA στην Ελλάδα. Η διοργάνωση του FIBA 3x3 Europe Cup στην Ελλάδα, είναι μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη, αλλά επίσης ευχαρίστηση και τιμή για την Ελληνική ομοσπονδία. Ανυπομονούμε…".

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει, όπως αποφασίστηκε, στο Καλλιμάρμαρο την μεγάλη γιορτή της FIBA για τα 90 χρόνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον Ιούνιο του 2022. Μία απόφαση που έχει ως στόχο να αποτελέσει κάτι σαν προαναγγελία του μεγάλου στόχου της Ομοσπονδίας: Την διεκδίκηση του Eurobasket Γυναικών 2025.

TAGS FIBA ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ