ΜΠΑΣΚΕΤ

Υψηλοί προσκεκλημένοι

Υψηλοί προσκεκλημένοι
παπαλουκάς φασούλας

Φασούλας, Κικίλιας, Παταβούκας και η Εθνική Κωφών ήταν οι προσκεκλημένοι του Παπαλουκά

Η Εθνική Κωφών και οι προπονητές της Διονύσης Γαζής και Χρήστος Μάρδας και η Εθνική ομάδα μπάσκετ με καρότσι (συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Κούζα) χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους, τόσο για τις πρόσφατες επιτυχίες τους (2η θέση στον κόσμο για την Εθνική Κωφών), αλλά κυρίως για το μήνυμα που περνάνε στην κοινωνία και την έμπρακτη απόδειξη πως δεν υπάρχουν διαχωρισμοί.
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, κ.κ. Βασίλης Κικίλιας και Κώστας Παταβούκας, όλοι άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα ήταν μέσα στο παρκέ και τώρα προσφέρουν στους συμπολίτες μας από διαφορετικό πόστο. Ο δήμαρχος Πειραιά και οι άνθρωποι του ΟΝΑ αφού τίμησαν τόσο τους εκπροσώπους της Εθνικής Κωφών, όσο και αυτούς της Εθνικής μπάσκετ με καρότσι, μίλησαν στα παιδιά. Ο Παναγιώτης Φασούλας, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα μάτριξ του ΟΑΚΑ που έδειχνε τον ημιτελικό Ελλάδα-Σ.Ένωση από το Ευρωμπάσκετ του 1989, τόνισε:

" Το πιο σημαντικο ειναι να κερδιζεις τον εαυτο σου, να μην βρισκεις δικαιολογιες οτι με αδικει ο προπονητής ή οτιδήποτε άλλο. Αυτος ειναι ο πιο μεγαλος αντιπαλος σας, ο εαυτός σας. Μπορεί να σας παίρνουν οι φίλοι σας τηλέφωνο και να σας κάνουν πλακα επειδή αυτοί είναι για μπανια και διακοπές, αλλά για να έχεις τις επιτυχίες είτε του Θοδωρη, είτε των δυο άλλων εθνικών ομάδων που είναι εδώ σήμερα, χρειάζεται προσπαθεια και δυναμη ψυχης. Έχετε την ευκαιρια να δουλεψετε σε ιδανικες συνθηκες, να εκμεταλλευτειτε αυτες τις πέντε μερες. Αξίζει ένα μεγάλο μπραβο στο Θοδωρη που ασχολείται με τα παιδιά μέσα στο καλοκαιρι που προαγει αξιες οπως η αποφυγή πράξεων βίας στα γήπεδα. Είναι σημαντικό που το camp γινεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και πάει ολο και καλυτερα".

Ο πρόεδρος του ΟΝΑ Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο ευχαρίστησαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής μπάσκετ με καρότσι για την πολύτιμη υποστήριξη που τους προσφέρει τόνισε: " Πολλοι μπορειτε να γίνετε καλοι παικτες, αλλα το θεμα ειναι να ειστε ολοκληρωμενες προσωπικότητες. Είχα τυχη να παιξω με τον Θοδωρή όταν ακόμα ήταν στα τσιμεντενια γηπεδα στις γειτονιες της Αθηνας. Και τώρα βλέπετε που έχει φτάσει, είναι το καλύτερο παραδειγμα για εσας. Εγω σαν παίκτης δεν ήμουν γρηγορος, ούτε είχα μεγάλο αλμα, ουτε το καλύτερο σουτ, αλλα έπαιξα μπασκετ σε υψηλο επιπεδο, επειδή όλα εξαρτωνται απο δουλεια και κινητρο", ενώ ο Κώστας Παταβούκας εξήρε την προσήλωση των παιδιών στους ομιλητές: " Είστε κουρασμένοι από την προπόνηση, αλλά ακούτε όλους τους ομιλητές χωρίς να κάνετε φασαρία, αυτό σημαίνει πως είστε εδώ γιατί το θέλετε και σίγουρα είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε καριέρα. Δεν θα γίνετε όλοι μεγάλα αστέρια, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Αυτό που μετράει είναι να είστε ολοκληρωμένες προσωπικότητες".

Η ημέρα έκλεισε με έναν αγώνα επίδειξης από τα παιδιά της Εθνικής μπάσκετ με καρότσι, τα οποία χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους και πήραν τις ευχές όλων για μια μεγάλη διάκριση στην επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιρλανδίας τον προσεχή Σεπτέμβριο.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ