ΑΡΗΣ

Υπέγραψε ο Χέρμπερτ

Υπέγραψε ο Χέρμπερτ
Χέρμπερτ

Την τεχνική ηγεσία του Άρη ανέλαβε ο Γκόρντον Χέρμπερτ, που υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια

Ο Χέρμπερτ είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής μαζί με την σύζυγό του και μετά από μία σειρά συζητήσεων στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης από εκείνο το σημείο και μετά υπέγραψε σήμερα το πρωί το συμβόλαιο συνεργασίας του.
Παράλληλα στην διάρκεια του τριημέρου που προηγήθηκε ο 48χρονος νέος τεχνικός του Άρη είχε μία πρώτη γνωριμία με τον πρόεδρό της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη, τον εντεταλμένο σύμβουλό της, Γιάννη Δαμιανίδη, αλλά και τους συνεργάτες του, Θανάση Παπαχατζή και Δημήτρη Νικολαϊδη, όπως και με τον γυμναστή της ομάδας, Γιώργο Ζωγράφο.

Ουσιαστικά στις επαφές του ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά όπως φάνηκε και από την οριοθέτηση της προετοιμασίας για τις 28 Αυγούστου, η πρώτη συγκέντρωση, μετά την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος. Όσο για το βασικό στάδιο της στάδιο αυτό θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.

Πλέον το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει από σήμερα και μετά είναι η σχέση του Γκόρντον Χέρμπερτ με την Εθνική Γεωργίας; Το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την επιστροφή του 48χρονου τεχνικού Καναδοφινλανδού τεχνικού και πάλι στην Φινλανδία από όπου δεν αποκλείεται να ταξιδέψει εκ νέου στην Γεωργία για να έχει επαφές με τους υπευθύνους της ομοσπονδίας της χώρας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης ανέφερε: "Ο ΑΡΗΣ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανακοινώνει ότι ο Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Ο Καναδός με φινλανδική υπηκοότητα κόουτς που πέρσι μάλιστα τέθηκε αντιμέτωπος του ΑΡΗ στην regular season της Ευρωλίγκα όντας στο "τιμόνι" της Πο Ορτέζ υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας(1+1) με τους "κίτρινους".

Το βιογραφικό του ως παίκτης

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο (1979-82). Συνέχισε την μπασκετική του καριέρα στη Φινλανδία και πιο συγκεκριμένα στις Hyvinkian Tahko (1982-85), Turun NMKY (1985-88), Forsan Koripojat (1988-90), Helsinki NMKY (1990-91) και UU Korihait (1991-94). Διετέλεσε μέλος της Εθνικής Παίδων του Καναδά, ενώ με την Εθνική Ανδρών του Καναδά συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας το 1986.

Η προπονητική του καριέρα

Προηγούμενες ομάδες του Γκόρντον Χέρμπερτ στην προπονητική του καριέρα ήταν οι: UU Κοριχάιτ (1994-96), Χόνκα Έσποο (1996-99), Όμπερβαρτ Γκάνερς (1999-00), Βούρτσμπουργκ (2000-01), Φράνκφουρτ Σκαϊλάινερς (2001-04), Ρασίνγκ Παρί (2004-06), Πο Ορτέζ (2006-07).

Σε εθνικό επίπεδο ήταν προπονητής της Εθνικής Παίδων Φινλανδίας (1995-97), Βοηθός προπονητή στην Εθνική Καναδά (2002), Προπονητής της Εθνικής Γεωργίας (2005-…).

Οι διακρίσεις που έχει στην καριέρα του είναι: Καλύτερος προπονητής της χρονιάς στο αυστριακό πρωτάθλημα την σαιζόν 1999-00 με τους Όμπερβαρτ Γκάνερς, πρωταθλητής Γερμανίας την σαιζόν 2003-04 με τους Φράνκφουρτ Σκαϊλάινερς, φιναλίστ στο Κύπελλο Γερμανίας με τους Φράνκφουρτ Σκαϊλάινερς το 2002 και το 2004 και κυπελλούχος Γαλλίας την σαιζόν 2006/07 με την Πο Ορτέζ.

Ο Παπανικολάου και οι υπόλοιποι

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα και μετά την υπογραφή του συμβολαίου του Γκόρντον Χέρμπερτ; Μετά τις συζητήσεις που είχε το πρωί του Σαββάτου με τους συνεργάτες του, Θανάση Παπαχατζή και Δημήτρη Νικολαϊδη, γύρω από το υλικό της ομάδας αλλά και των Ελλήνων παικτών που κατά κύριο λόγο είναι ελεύθεροι στην αγορά.

Αυτό σημαίνει πως το αρχικό βάρος στο χτίσιμο του νέου Άρη θα πέσει στην ελληνική αγορά με τους τρεις πρώτους στόχους που οριοθετήθηκαν να είναι οι Δημήτρης Παπανικολάου, Χρήστος Χαρίσης και Λάζαρος Αγαδάκος. Για τους δύο πρώτους μάλιστα αναμένεται να γίνει και νέα επαφή αύριο με τον κοινό τους εκπρόσωπο, Τάσο Δελημπαταδάκη, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το όνομα του Νίκου Μπάρλου.

Παράλληλα συζήτηση θα γίνει και με για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη αφού στον Άρη δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για την απόκτησή του παρά το μεγάλο εμπόδιο των απαιτήσεων της Ρόμα όπου ανήκει ο διεθνής μας σέντερ. Η ιταλική ομάδα αξιώνει όπως έχει διαρρεύσει ένα ποσό σε πρώτη φάση της τάξης των 400.000-450.000 ευρώ.




























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ