ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

You and I...

You and I...
ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπαίνουν στη μάχη των τελικών (Σάββατο, ΟΑΚΑ, 19:00, ΕΤ1)

Ανακατεύοντας αρχεία και ψαχουλεύοντας στο ίντερνετ έπεσα πάνω σε μια σύμπτωση: Πριν από 10 χρόνια, στις 24 Μαϊου 1998, ο Παναθηναϊκός νικούσε με 68-58 στον 5ο τελικό των πλέι οφ και κατακτούσε το πρωτάθλημα Ελλάδας ύστερα από 14 χρόνια όχι απλά ανομβρίας, αλλά απόλυτης ξηρασίας (για το πρωτάθλημα). Μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί μέσα στο ΣΕΦ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με το τρίποντο του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Το "φάντασμά" του κυκλοφορεί ακόμη στους διαδρόμους του φαληρικού γηπέδου, αφού οι ερυθρόλευκοι από τότε δεν έχουν δει χαρά στα... χέρια τους!

Μάλλον θα "έλειπε" την Τετάρτη, όταν το σουτ του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς μπήκε και -τελικά- βγήκε! Όπως έγινε και με την ψυχή του κόσμου του Ολυμπιακού (λογικά και των αδελφών Αγγελόπουλων).

Ο Μιλισάβλιεβιτς είναι Σέρβος, όπως και ο "Πέτζα". Και οι δύο έχουν παίξει στον ΠΑΟΚ, ενώ ο παίκτης του Αμαρουσίου είναι από το Τσάτσακ, μέρος από το οποίο προέρχεται και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Πολλές συμπτώσεις μαζεμένες έπεσαν...

Αλλά αυτά έχει ένα παιχνίδι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ! Κι έχει πολλά περισσότερα, όταν συνδέεται με το τρόπαιο του πρωταθλήματος. Ένα τρόπαιο που εδώ και μια δεκαετία, οι πράσινοι το έχουν πάρει σπίτι τους. Ούτε στο μπαλκόνι δεν το βγάζουν, μήπως το δει κανείς και μπει στον πειρασμό να τους πάρει.

Βέβαια, για να τα λέμε σωστά, στον πειρασμό ο Ολυμπιακός είναι κάθε χρόνο, αλλά τη μία φορά που έφτασε πολύ κοντά, τελικά είδε την ΑΕΚ να το παίρνει και να σπάει -για λίγο- τη δυναστεία του Παναθηναϊκού. Αυτό που θέλουν να κάνουν τώρα οι ερυθρόλευκοι, έστω και με μειονέκτημα έδρας (άλλωστε έχουν συνηθίσει σε αυτό τα τελευταία χρόνια!).

Ρώτησε κανείς αν μπορούν; Με βάση την εικόνα τους στα ματς με το Μαρούσι, όχι. Με βάση τη διαφορετική υπόθεση που είναι οι τελικοί, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Αυτό που μπορεί να πει κάποιος, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα. Είναι σε καλύτερη κατάσταση, έχει το know how, το ρόστερ του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και στον πάγκο του κάθεται ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Απέναντί του είναι ο "δράκος" και αν μη τι άλλο ξέρει κι αυτός από μεγάλα ματς, αλλά ο Σέρβος έχει τους τελικούς στο αίμα του. Ίσως και στο... δέρμα του γραμμένους για να μην τους ξεχνάει! Έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η προπονητική μονομαχία. Στον ματς του πρωταθλήματος, όπου το χιόνι παραλίγο να μας αφήσει στο ΣΕΦ, ο "Ζοτς" πήρε την πρώτη "αιώνια" παρτίδα με τον Γιαννάκη, αλλά και τον τελικό Κυπέλλου και μένει να δούμε τα εναλλακτικά πλάνα του προπονητή του Ολυμπιακού, απέναντι στα πικ εντ ρολ του Παναθηναϊκού (περισσότερη ανάλυση θα έχετε από τον Τριαντάφυλλο).

Στο ΟΑΚΑ λοιπόν, ξεκινάει η μάχη των τελικών. Μια μάχη που πολλοί τη θεωρούν "τελειώμενη" και μάλιστα με 3-0, αλλά ο Ομπράντοβιτς δεν θέλει να ακούει για εύκολη υπόθεση. Ξέρει, ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να εμφανιστεί τόσο κακός όσο με το Μαρούσι και όπως έχει δηλώσει πολλές φορές, σέβεται τον αιώνιο αντίπαλό του, ο οποίος θέλει να κάνει την υπέρβαση.

Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε ότι τα ματς θα γίνουν με ειρηνικές συνθήκες, χωρίς παρατράγουδα και επεισόδια, με τον κόσμο να πάει να δει τις δύο μεγαλύτερες και καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και να το ευχαριστηθεί. Διαφορετικά, αν είναι να ξεκινήσουμε... ανάποδα, ας το αφήσουμε καλύτερα να δούμε κατευθείαν την Καλομοίρα...















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ