WNBA

WNBA: Η Κέιτλιν Κλαρκ, το νέο φαινόμενο του μπάσκετ Γυναικών επιλέχθηκε στο Νο1 του Draft από την Ιντιάνα Φίβερ

Η Κέιτλιν Κλαρκ
Η Κέιτλιν Κλαρκ Ⓒ 2024 MARY ALTAFFER/ ASSOCIATED PRESS

Η εποχή της Κέιτλιν Κλαρκ ξεκίνησε και επίσημα στο WNBA, με την Ιντιάνα Φίβερ να προχωράει στην - προφανή - κίνηση και να επιλέγει το νέο φαινόμενο του παγκόσμιου μπάσκετ Γυναικών στο Νο1 του Draft.

Η αναμονή τελείωσε πλέον για το WNBA και την Κέιτλιν Κλαρκ. Σε μία κίνηση που όλοι περίμεναν να συμβεί από... πέρυσι, το νέο φαινόμενο του παγκοσμίου μπάσκετ Γυναικών επιλέχθηκε στο Νο1 του WNBA Draft από την Ιντιάνα Φίβερ.

Η Κλαρκ έγραψε ιστορία την φετινή σεζόν σπάζοντας το θρυλικό ρεκόρ σκοραρίσματος του Πιτ Μάραβιτς σε επίπεδο NCAA, ενώ ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν οδηγώντας το Άιοβα σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό του NCAAW, όπου ηττήθηκε από το πανίσχυρο Σάουθ Καρολάινα.

Η ικανότητα της Κλαρκ στην εκτέλεση - με τα τρίποντά της από τα 9 μέτρα να την έχουν κάνει viral - αλλά και την δημιουργία έχει δημιουργήσει φρενίτιδα στις ΗΠΑ, με την 22χρονη γκαρντ να θεωρείται ότι είναι η αθλήτρια που θα αλλάξει - μαζί με την Σαμπρίνα Ιονέσκου - την ιστορία του μπάσκετ Γυναικών. Και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η επιλογή της στο Νο1 του WNBA Draft από την Ιντιάνα Φίβερ, που θα την υποδεχθεί με ανοιχτή αγκαλιά.

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν η Κλαρκ είχε 31.6 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 8.9 ασίστ μέσο όρο με 37.8% στα τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα του Άιοβα στο NCAAW

TAGS WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ