NCAA

Το Σάουθ Καρολάινα λύγισε την Κέιτλιν Κλαρκ και κατέκτησε αήττητο το NCAAW

Iowa guard Caitlin Clark (22) drives past South Carolina guard Bree Hall (23) during the first half of the Final Four college basketball championship game in the women's NCAA Tournament, Sunday, April 7, 2024, in Cleveland. (AP Photo/Carolyn Kaster)
Iowa guard Caitlin Clark (22) drives past South Carolina guard Bree Hall (23) during the first half of the Final Four college basketball championship game in the women's NCAA Tournament, Sunday, April 7, 2024, in Cleveland. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP PHOTO/CAROLYN KASTER

Με ρεκόρ 38-0 έκλεισε τη σεζόν το πανεπιστήμιο Σάουθ Καρολάινα, που νίκησε με 87-75 το Άιοβα της σπουδαίας Κέιτλιν Κλαρκ και κατέκτησε τον τίτλο στο NCAAW.

Το ματς είχε ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Το Σάουθ Καρολάινα μπήκε στον τελικό του NCAAW με ρεκόρ 37-0, για να δώσει μάχη με το Άιοβα της Κέιτλιν Κλαρκ, της 22χρονη σούπερσταρ που ετοιμάζεται να αλλάξει την ιστορία στο μπάσκετ γυναικών.

Η Κλαρκ έκανε όσα μπορούσε στο ξεκίνημα, έβαλε 18 πόντους στην πρώτη περίοδο, όμως το Σάουθ Καρολάινα επικράτησε με 87-75 και κατέκτησε αήττητο τον τίτλο, με την παλαίμαχη πόιντ γκαρντ, Ντον Στέιλι, να κατακτά το τρίτο της πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα.

Πρώτη σκόρερ του Σάουθ Καρολάινα ήταν η Τέσα Τζόνσον με 19 πόντους, την ώρα που η Καμίλα Καρντόσο έγραψε ένα σπουδαίο double-double με 15 πόντους και 17 ριμπάουντ και η ΤεΧίνα Παοπάο έδινε 14 πόντους από μόλις επτά σουτ.

Όσο για την Κλαρκ, που θα γίνει draft στο νούμερο 1 από την Ιντιάνα τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου και θα ξεκινήσει έτσι την επαγγελματική της καριέρα, έκλεισε το σαραντάλεπτο με 30 πόντους (5/15 δίποντα, 5/13 τρίποντα, 5/6 βολές), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, τρία λάθη και τρία φάουλ.

51-29 τα ριμπάουντ (υπέρ του Σάουθ Καρολάινα) και 18-7 τα επιθετικά, με το στατιστικό που έκρινε πάντως τον τελικό να είναι οι πόντοι από τον πάγκο: 37 βρήκαν οι νικήτριες από τις τέσσερις αναπληρωματικές της, κανέναν το Άιοβα από τις δύο που χρησιμοποίησε σε ελάχιστο χρόνο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-20, 46-49, 59-68, 75-87

TAGS NCAA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ