NBA

Βόγκελ: "Με όλο τον σεβασμό στον Γιάννη, ο Ντέιβις ήταν ο Κορυφαίος αμυντικός"

Los Angeles Lakers head coach Frank Vogel, right, talks with forward Anthony Davis (3) during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series against the Portland Trail Blazers, Thursday, Aug. 20, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kim Klement/Pool Photo via AP)
Kim Klement/Pool Photo via AP AP

Τη μετριασμένη πεποίθησή του ότι ο Άντονι Ντέιβις έπρεπε να είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος αμυντικός της σεζόν, αντί του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξέφρασε ο προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς, Φρανκ Βόγκελ.

Σε μία ενδιαφέρουσα δήλωση προχώρησε ο προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς, Φρανκ Βόγκελ, μετά τη νίκη της ομάδας του επί των Χιούστον Ρόκετς με 117-109. Στεκόμενος στην εντυπωσιακή απόδοση του Άντονι Ντέιβις σε επίθεση και άμυνα (34 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 36' συμμετοχής), δήλωσε για τον παίκτη της ομάδας του:

"Για εμένα αυτός (ο Άντονι Ντέιβις) είναι ο κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς. Με όλο το σεβασμό στον Γιάννη (Αντετοκούνμπο)."

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βόγκελ μίλησε διθυραμβικά για τις αμυντικές επιδόσεις του Ντέιβις. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση για την απονομή του βραβείου στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Βόγκελ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο Άντονι Ντέιβις είναι ο πιο πολύπλευρος και κυρίαρχος αμυντικός στο παιχνίδι. Είναι τόσο απλό", για να προσθέσει ακόμη: "Προστατεύει τη ρακέτα καλύτερα από τον καθένα, μπορεί να αλλάξει σε όλα τα μαρκαρίσματα και να μαρκάρει όλες τις θέσεις στην περίμετρο, είναι κορυφαίος με τα χέρια του και διαθέτει μια γκάμα ικανοτήτων που δεν έχει κανένας στο ΝΒΑ."

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άντονι Ντέιβις είχε έρθει στη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού της σεζόν, πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Kim Klement/Pool Photo via AP

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ