ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Βίρτους Μπολόνια: Η Ένωση Προπονητών πήρε θέση για την απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο

Βίρτους Μπολόνια: Η Ένωση Προπονητών πήρε θέση για την απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME SPORTS

Η Ένωση Προπονητών της EuroLeague πήρε θέση για την απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο από τη Βίρτους Μπολόνια, πριν καν ξεκινήσει η νέ αγωνιστική περίοδος.

Η απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο προκάλεσε αίσθηση στην Ευρώπη λόγω του χρονικού σημείου στην οποία έγινε. Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της regular season. Για λόγους που δεν άπτονται των αγωνιστικών θεμάτων.

Η κίνηση της ιταλικής ομάδας να αποδεσμεύσει τον πολύπειρο τεχνικό, δρώντας μονομερώς σε ό,τι αφορά στο συμβόλαιό του δεν έμεινε ασχολίαστο μάλιστα από την Ένωση Προπονητών της EuroLeague, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση λίγες ώρες μετά από το "διαζύγιο" των δύο πλευρών.

Σε αυτή, επισημαίνεται πως "η Βίρτους Μπολόνια αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή της, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Κάθε σύλλογος έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις που θεωρεί πως είναι οι καλύτερες για το μέλλον του, όπως οι προσλήψεις και οι απολύσεις προπονητών, όταν αυτές αποφασίζονται. Παρόλ' αυτά, η Ένωση Προπονητών πιστεύει πως σε αυτή την περίπτωση η απόφαση που πάρθηκε έδειξε πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού σε έναν σπουδαίο επαγγελματία που προπόνησε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια, δεδομένου πως είναι φιναλίστ σε Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά κι ένα Πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου".

Παράλληλα, η Ένωση Προπονητών διευκρίνισε πως θα "σταθούμε στο πλευρό του και θα τον υποστηρίξουμε, με κάθε δυνατό τρόπο".

TAGS ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ