EUROCUP

Βήμα πρόκρισης

Βήμα πρόκρισης
Σάκοτα

Ο Πανιώνιος πήρε μία πολύ σημαντική νίκη επί της Βαλένθια με 70-59 για τους "32" του ULEB Cup

Zoρόσκι... at the buzzer

Ο Πανιώνιος δεν ήθελε να αφήσει την Βαλένθια να επιβάλλει και το κατέφερε με τον καλύτερο τρόπο καθώς αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά που δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη συνέχεια οι "κυανέρυθροι" ήταν το απόλυτα αφεντικό.

Στο 4' ο Σαμόντ Ουίλιαμς χτύπησε στο πρόσωπο και αποχώρησε (επέστρεψε στο τέλος της περιόδου) κάτι που σήμανε και το... ναυάγιο των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Μάρκοβιτς έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και οδήγησαν την ισπανική ομάδα σε λάθη και άστοχα σουτ μένοντας συνολικά οχτώ λεπτά χωρίς καλαθι.

Η εξέλιξη αυτή ευνόισε τον Πανιώνιο που έτρεξε ένα σερί 17-0 με συνέπεια να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 24-8 έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Ζορόσκι στο τέλος της περιόδου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και κρατούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Oι Ισπανοί ήθελαν να απαντήσουν και το κατάφεραν προς στιγμή, καθώς στη δεύτερη περίοδο έκανε ένα σερί 12-2 και μείωσε σε 29-20 βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την άμυνα τους, ωστόσο, τα άσχημα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα δεν τους άφησαν να κάνουν κάτι παραπάνω.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει... δαιμονιώδη ρυθμό και πολυφωνία στην επίθεση με συνέπεια να έχει μία σημαντική διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (38-24).

Έφτασε στο... 1-0


Στην επανάληψη η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα των "κυανέρυθρων" και έκανε ένα 18-2 ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (42-34), έπειτα από αρκετή ώρα. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σωστά κρατώντας τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Η ισπανική ομάδα έβρισκε λύσεις μόνο από τον Ντάγκλας -χωρίς και αυτός όμως να είναι σε καλή βραδιά- την ώρα που όλη η λειτουργία της δεν ήταν αυτή που θα περίμενε ο Κατσικάρης. Στη συνέχεια πάντως, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Πανιωνίου, και την αγωνιστική άνοδο του Σαμόντ Ουίλιαμς.

Eυτυχώς, οι λανθασμένες επιλογές δεν στοίχησαν στον Πανιώνιο που πήρε τη νίκη, όμως η αλήθεια είναι ότι με λίγη περισσότερη προσοχή θα είχε εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαφορά ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 38-24, 50-43, 70-59

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Τσάπιν 8(2), Ζορόσκι 15, Γεωργαλής, Σάκοτα 9(1), Καλαμπόκης 10, Νιούλει 12(2), Καβαλιάουσκας 2, Κένταλ, Γιαννούλης 12, Μπάξτερ 2.

Βαλένθια (Κατσικάρης): Όλιβερ 1, Ντάγκλας 17(5), Κλάβερ 4, Ουίλιαμς 18(3), Μιράγιες 2, Χάουζ 10(2), Γκάρσες 7, Ούρτασουν, Τιμίνσκας, Μπάρατς.

Μάρκοβιτς: "Θα πάμε για νίκη"

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: " Όταν προετοιμαζόμασταν για το παιχνίδι ξέραμε ότι η Παμέσα έχει πολλά προβλήματα. Είπα στους παίκτες μου ότι για να κερδίσουμε πρέπει να έχουμε ενέργεια, συγκέντρωση και σωστές επιλογές για 40 λεπτά. Είναι κακό για μία ομάδα να παίρνει διαφορά τόσο νωρίς διότι η Βαλένθια θα έμπαινε και πάλι στο παιχνίδι.

Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι παρότι κάναμε κάποια λάθη. Κι αυτά όμως ήταν αποτέλεσμα της ενέργειας που βγάζαμε. Η διαφορά μας ήταν η διάθεση που είχαμε. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο και παίζουν για την ομάδα. Ο Κένταλ δεν έκανε ούτε ένα σουτ σε 11 λεπτά, αλλά μάζεψε 7 ριμπάουντ. Στην Ισπανία θα πάμε να πάρουμε τη νίκη και όχι να προφυλάξουμε τη διαφορά".

Ο Νιούλεϊ από την πλευρά του είπε: "Η προσπάθεια μας στην άμυνα μας βοήθησε και στην επίθεση. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι και εμείς συνεχίζουμε την προπόνηση".

Στην αντίπερα όχθη ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε: " Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα. Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και δεν ήμασταν καλή στην άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιωθήκαμε.

Στην επανάληψη παίξαμε καλύτερα αλλά δεν είχαμε καθαρές λύσεις. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Προσπάθησα να δώσω όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσα όμως ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα και εμείς ήμασταν σε κακή κατάσταση. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και είμαστε σε δύσκολη θέση καθώς έχουμε 6 ήττες σε 8 αγώνες ".

Ο τεχνικός της Βαλένθια πάντως, δεν θέλησε να τοποθετηθεί στα σενάρια που τον θέλουν στην Εθνική ομάδα.




































TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ