ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασίλης Κικίλιας: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον πρώην μπασκετμπολίστα

Βασίλης Κικίλιας: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον πρώην μπασκετμπολίστα

Ο Βασίλιας Κικίλιας αποτελεί ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα της χώρας για την καριέρα του στο μπάσκετ, την πορεία του στην πολιτική, αλλά και για την προσωπική του ζωή. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε γι' αυτόν.

Αρκετοί άνθρωποι δεν συμβιβάζονται κάνοντας ένα πράγμα στη ζωή τους και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Βασίλης Κικίλιας. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε διαγράψει μία επιτυχημένη καριέρα στα παρκέ σε Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενώ η προσωπική του ζωή απασχολεί συχνά τα Μέσα.

Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει πτυχές του εαυτού του...

1. ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ο Βασίλης Κικίλιας είχε κολλήσει από παιδί το "μικρόβιο" του αθλητισμού. Πέρασε από την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, αλλά κατέληξε στην μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ. Από το 1990 έως το 2004 έπαιξε επαγγελματικά σε Πανιώνιο, Ιωνικό, ΑΕΚ και Απόλλωνα Πατρών.

Τα μεγαλύτερα βήματα της καριέρας του τα έκανε στο Κλειστό της Αρτάκης σημειώνοντας πολύ καλές εμφανίσεις στην Α1, που του έδωσαν την μεταγραφή στην Ένωση. Εκεί, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Κατέκτησε το ελληνικό Πρωτάθλημα το 2002, το Κύπελλο το 2001 και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000.

Ποιος θα ξεχάσει την φάση... της ζωής του, όταν χάρισε το Κύπελλο στην ΑΕΚ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τον κέρδισε με την καταπληκτική του άμυνα.

Επιπλέον, ο Κικίλιας είχε και το δικό του πέρασμα από την Εθνική ομάδα. Συμμετείχε σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των μικρών Εθνικών έχοντας μάλιστα και αρκετές διακρίσεις, αφού δεν βρέθηκε ποτέ εκτός της πρώτης 6άδας. Μάλιστα στο ευρωπαϊκό παίδων το 2001 έφτασε στον Τελικό με συμπαίκτη τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

2. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟΥ

Όπως κάθε νεαρός αθλητής, έτσι και ο Κικίλιας είχε κάποιον παίκτη που θαύμαζε. Όπως είχε αποκαλύψει στο "Contra.gr" ίνδαλμα του αποτέλεσε ο Φάνης Χριστοδούλου. Όταν έπαιζε μπάσκετ στους μικρούς του Πανιώνιου, τους έδωσαν φανέλες της ανδρικής ομάδας. Ο Κικίλιας πήρε στα χέρια του την φανέλα του "Μπέμπη", ενώ εξομολογήθηκε ότι εκείνο το βράδυ κοιμήθηκε μαζί της.

Μάλιστα, τον θεωρεί τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα της τότε εποχής και τον σεβάστηκε για την επιλογή του να μην πάει στο NBA, ώστε να παραμείνει στην Ελλάδα.

3. Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΩΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Παράλληλα με το μπάσκετ, ο Κικίλιας παρέμεινε πιστός στις σπουδές του, αφού κατάφερε να συνδυάσει εργαστήρια, νοσοκομείο και διάβασμα με την απαιτητική ζωή του μπασκετμπολίστα με τις προπονήσεις και τα πολλά ταξίδια. Σε προπτυχιακό επίπεδο ολοκλήρωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πήρε την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού.

Δεν σταμάτησε, βέβαια, εκεί και αφού ολοκλήρωσε την μπασκετική του καριέρα, έκανε και μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Νοσοκομείων. Η ακαδημαϊκή του πορεία ολοκληρώθηκε στο ανώτατο στάδιο της, αφού το 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ο Κικίλιας δεν άφησε τα πτυχία του να κρέμονται στον τοίχο, αφού σε αρκετές περιπτώσεις φόρεσε την ποδιά του χειρουργού και άσκησε το επάγγελμα, ακόμη και στον δρόμο.

4. ΑΠΟ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Το τέλος της μπασκετικής του καριέρας τον οδήγησε στην πολιτική. Στο πανεπιστήμιο δεν είχε καμία σχέση με τις παρατάξεις, όμως σε μία συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας το 2004 του μπήκε η ιδέα του πολιτικού. Έτσι, το 2007 εκλέχτηκε δεύτερος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Με την βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να πάρει το χρίσμα του Περιφερειάρχη Αττικής. Οι εκλογικές του επιτυχίες του επέτρεψαν να ανελιχθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας. Το 2012 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στην Α' Αθηνών, ενώ το 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. Τώρα έχει αναλάβει ως Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με την τοποθέτηση Εθνικού Αντιπροσώπου Συνδέσμου στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού και των ανταλλαγεισών επιστολών περί παράτασης της ισχύος του ανωτέρω Μνημονίου", την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού (SACT) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, σχετικά με την τοποθέτηση Εθνικού Αντιπροσώπου Συνδέσμου στο Στρατηγείο της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού και των ανταλλαγεισών επιστολών περί παράτασης της ισχύος του ανωτέρω Μνημονίου", την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι αντιπαραθέσεις του με τους αντιπάλους του είναι έντονες και στα έδρανα της Βουλής, αλλά και στα τηλεοπτικά παράθυρα. Βέβαια επιδιώκει στην προσωπική του ζωή να έχει καλές σχέσεις με άλλους πολιτικούς που του φέρονται με ευγένεια.

5. ΣΤΗΝ LIFESTYLE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός από την πολιτική και το μπάσκετ, ο Βασίλης Κικίλιας έχει απασχολήσει και τα ειδησεογραφικά Μέσα που ασχολούνται με το Lifestyle. Η προσωπική του ζωή φιγουράρει αρκετές φορές σε περιοδικά, ειδικά μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με το πρώην μοντέλο, Τζένη Μπαλατσινού.

Η σχέση τους με την Μπαλατσινού ήταν θυελλώδης. Περιελάμβανε μέχρι και χωρισμό, αλλά και ακύρωση του γάμου τους, γεγονός που συζητήθηκε σε αρκετές μεσημεριανές εκπομπές. Τελευταία είδηση φυσικά που απασχόλησε είναι η οριστική ανακοίνωση του γάμου με την πρώην παρουσιάστρια και μοντέλο, αφού οι δυο τους είναι ξανά μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ