ΙΤΑΛΙΑ

Βασιλειάδης: "Ανώτερος ο Παναθηναϊκός"

Βασιλειάδης: "Ανώτερος ο Παναθηναϊκός"
Bασιλειάδης

Έχοντας αντιμετωπίσει πρόσφατα τη Μοντεπάσκι Σιένα ο Κώστας Βασιλειάδης ανέλυσε τη δυναμικότητά της

Η Μοντεγκρανάρο στην οποία αγωνίζεται με επιτυχία ο 25χρονος γκαρντ (12.4 πόντους και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο) ηττήθηκε πρόσφατα από την ομάδα του Πιανιτζάνι αλλά ο Έλληνας άσος τόνισε: " Το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός και αυτό γιατί πιστεύω πως ως ομάδα είναι ένα επίπεδο ψηλότερα από τη Σιένα. Αν παίξει όπως μπορεί, όπως έδειξε τον Φεβρουάριο, είμαι βέβαιος πως δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την πρόκριση για το Final Four. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πετύχει μία νίκη εκτός έδρας", τόνισε στην εφημερίδα "Sportday".

Αναλύοντας τα επικίνδυνα στοιχεία στο παιχνίδι των Ιταλών ανέφερε: " Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Μακράν η καλύτερη του ιταλικού πρωταθλήματος κι αυτό φαίνεται από τις ευρείες νίκες που έχει πανηγυρίσει, επί συνδιεκδικητριών του τίτλου. Έχει πολύ δυνατή περιφέρεια. Παίζουν πολύ γρήγορα και με πολλά πικ εν ρολ που γίνονται στον ΜακΙντάιρ, ο οποίος σηκώνεται κατευθείαν μετά το σκριν και σουτάρει τρίποντα. Ακόμη ένα στοιχείο που τους χαρακτηρίζει είναι η σκληρή άμυνα".

"Σημαντικός παίκτης για την ομάδα είναι και ο Στόουνρουκ. Πρόκειται για ένα τεσσάρι που πολλές φορές λειτουργεί μέσα στο γήπεδο ως δεύτερος πλέι μέικερ, ανοίγει χώρους και δίνει τη δυνατότητα στους περιφερειακούς να βρίσκουν τα ελεύθερα σουτ. Ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί ήδη δύο φορές φέτος με τη Σιένα και ξέρει τι πρέπει να προσέξει. Οφείλει να μην της δώσει τη δυνατότητα να τρέξει σε ανοικτό γήπεδο και να αποφύγει τα τρίποντα, που του στοίχισαν τη νίκη στο ματς που έδωσε στην Ιταλία

".

Όσο για τις αδυναμίες της ομάδας από την Τοσκάνη σχολίασε: " Μετά τον τραυματισμό του Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, υστερεί στους ψηλούς γιατί έχει μόνο δύο πρωτοκλασάτους: τον Έζε και τον Στόουνρουκ. Υπάρχουν και άλλοι δύο, αλλά έχουν βοηθητικό ρόλο. Δεν μπορούν να προσφέρουν στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας".

"Συνεπώς η μεγάλη της αδυναμία, τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι η ρακέτα και αν στα ματς της Ιταλίας δεν είναι και τόσο ορατή η απουσία του Λαβρίνοβιτς, στην Ευρωλίγκα όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο, θα φανεί από το πρώτο δευτερόλεπτο πόσο τους λείπει ο Λιθουανός".

"Μην ξεχνάτε πως έπαιζε περίπου 20 λεπτά και έδινε 14 πόντους όπως και αρκετά ριμπάουντ, με το μεγάλο του κορμί. Άρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτυπήσει από τη ρακέτα. Έχει μεγαλύτερη πληρότητα και θεωρώ πως ο Μπατίστ με τον Πέκοβιτς θα μπορέσουν γρήγορα να κουράσουν και να φθείρουν τους Στόουνρουκ και Εζέ



".

Τέλοςμ μίλησε για τη ζωή του στην Ιταλία και τη νέα του ομάδα: " Η ζωή στην Ιταλία είναι πολύ ωραία και ήρεμη. Σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ και η εβδομάδα είναι γεμάτη σκληρές προπονήσεις. Πλέον έχω προσαρμοστεί αν και στην αρχή μέχρι να βρω τον ρόλο μου ήταν λίγο δύσκολα. Οι συμπαίκτες μου, όμως, όπως και το προπονητικό τιμ, με βοήθησαν και τώρα πια έχω βρει τον δρόμο μου".





TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ