ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλακόπουλος: "Φοβηθήκαμε την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη"

Βασιλακόπουλος: "Φοβηθήκαμε την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε για τις επιλογές που απορρίφθηκαν αναφορικά με την τέλεση του τελικού ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, τονίζοντας πως η Ξάνθη απορρίφθηκε για το φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM" μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αλαλούμ που έχει προκύψει αναφορικά με το γήπεδο που θα τελεστεί ο τελικός Κυπέλλου στο μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Ξάνθη απορρίφθηκε για το φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας.

"Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το Final-4 του League Cup του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.

Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Για το ότι το ματς μπορεί να γίνει στην έδρα του ενός φιναλίστ και αν τίθεται ζήτημα ισονομίας, απάντησε: "Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι fair play να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ, αλλά δε μας το δίνουν" και μετά μίλησε για την περίπτωση της Ξάνθης, όπου ο φόβος ήταν διαφορετικός:

"Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή τους με τη μουσουλμανική μειονότητα. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας".

Τέλος, τόνισε πως "θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ, δεν θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ - Ολυμπιακός" και κατέληξε ότι "χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όλα δείχνουν ΟΑΚΑ για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ