ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: "Ευθύς και καθαρός ο Γκάλης, η καλύτερη επιλογή ο Ιτούδης"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε φωτογράφιση για το SPORT24
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε φωτογράφιση για το SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε ποιο επίπεδο είναι οι σχέσεις του με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη 35 χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ; Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απάντησε, μιλώντας στην COSMOTE TV.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το επός του 1987 στο Ευρωμπάσκετ, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Βασίλη Σκουντή "Pick 'n Roll" της COSMOTE TV και μίλησε αφενός για τις σχέσεις του με τους Νίκο Γκάλη - Παναγιώτη Γιαννάκη αφετέρου τις εκλογές στην Ομοσπονδία.

Για τον Νίκο Γκάλη είπε: "Με τον Γκάλη πάντα είχα μια ιδιαίτερη σχέση και ουδέποτε παρεξηγήθηκα. Όχι βέβαια θερμή. Ήταν μια σχέση Γκάλη - Βασιλακόπουλου. Ήταν πάντα ευθύς και καθαρός. Βεβαίως και μιλάμε, όπου βρεθούμε. Δεν είναι πολύ ομιλητικός, αλλά μιλάμε. Δεν έχουμε διακόψει την ανθρώπινη επαφή".

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη σχολίασε: "Με τον Παναγιώτη δεν υπήρξε παρεξήγηση. Με είχε και προπονητή στον Ιωνικό. Είχαμε μια σχέση και μια γνωριμία. Από 'κει και πέρα οι δρόμοι μας χωρίσανε γιατί ο Παναγιώτης επέλεξε να πάει σε μια ομάδα. Άφησε την εθνική και δεν του κρατάμε καμία, γιατί ο καθένας είναι επαγγελματίας και κοιτάει το μέλλον του, το αύριο. Άλλωστε τον Παναγιώτη εγώ τον επέβαλα στην Εθνική. Καλές είναι οι σχέσεις μας, ανθρώπινες. Δεν έχουμε κακία ο ένας για τον άλλον".

Για το ότι οι Παναγιώτης Φασούλας και Φάνης Χριστοδούλου ήταν απέναντι του στις εκλογές της ΕΟΚ υποστήριξε: "Εγώ δεν ήμουν υποψήφιος, με απέκλεισαν οι σημερινοί κυβερνώντες, βάζοντας ηλικιακά χαρακτηριστικά, και μου έδωσαν σύνταξη. Συμβαίνουν αυτά. Ο καθένας έχει τη δική του θέση, αντίληψη, βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και επιβάλλει τις δικές του απόψεις, ανάλογα με τη θέση που κατέχει και εμείς είμαστε υποχρεωμένο να προσαρμοζόμαστε. Δεν είμαι ηλικιακά σε θέση να κηρύξω επανάσταση. Κάποτε το κάναμε και πέτυχε, αλλά τότε ήμασταν παιδιά".

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολίασε και την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική ομάδα, θυμίζοντας πως αυτός είχε κάνει προσπάθεια να τον φέρει νωρίτερα: "Μια φορά προσπάθησα να πάρω τον Ιτούδη. Ήταν εδώ, είχαμε μιλήσει, κανόνισε το ραντεβού. Πήγαμε στη Μόσχα μαζί με τον Τσαγκρώνη και εξεπλάγην από το γεγονός πως ενώ δέχθηκαν να πάμε στη συζήτηση που κάναμε ο Βατούτιν ήταν άτεγκτος. Εγώ νόμιζα ότι είχα πάει για τις λεπτομέρειες. Αλλά ο Βατούνιν έλεγε πως 'εγώ δεν τον δίνω, αν θέλει ας φύγει'. Και 'γω του είπα 'όχι, να μείνουμε φίλοι'. Και φύγαμε την επόμενη ημέρα. Ήταν μια αποτυχία.

Είχα πάει και για τον Μεσίνα στη Μόσχα, δώσαμε τα χέρια. Τελικά αθέτησε αυτήν τη συμφωνία κυρίων και μας ζήτησε συγγνώμη. Ο Ιτούδης πάντως είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για την Εθνική. Κι επειδή είναι έξυπνος κι έχει σπουδάσει... διπλωματία θα τα καταφέρει".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ