ΜΠΑΣΚΕΤ

U20: Στον Βόλο ο "τελικός" ΑΕΝΚ - Ερμής Λαγκαδά

U20: Στον Βόλο ο "τελικός" ΑΕΝΚ - Ερμής Λαγκαδά

Οι ομάδες U20 της ΑΕΝΚ και του Ερμή Λαγκαδά θα κοντραριστούν την Κυριακή (10/6, 14:30) στον Βόλο σε έναν αγώνα που θα αποτελέσει τον άτυπο τελικό της κατηγορίας.

Οι ομάδες U20 της ΑΕΝΚ και του Ερμή Λαγκαδά θα ανταμώσουν την Κυριακή (10/6) στο ΕΑΚ Βόλου με φόντο τον τίτλο του υπερπρωταθλητή Ελλάδας.

Η αναμέτρηση των ομάδων έχει τον χαρακτήρα άτυπου τελικού, καθώς η ΑΕΝΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, ενώ ο Ερμής Λαγκαδά έκοψε πρώτος το νήμα στην ΕΣΚΑΘ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Γιάννης Αλεξόπουλος χαιρέτησε την προσπάθεια των δύο Ενώσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η αναμέτρηση "θα είναι μία γιορτή για το μπάσκετ", ενώ το ίδιο έπραξαν ο Κώστας Κατσαμπάνης από την ΑΕΝΚ και ο Δημήτρης Χρηστίδης από τον Ερμή Λαγκαδά.

Η ενημέρωση της ΕΣΚΑ αναφέρει:

Η Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς και ο Ερμής Λαγκαδά θα αναμετρηθούν την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 2.30 μ.μ., σε ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει τον άτυπο τελικό της κατηγορίας U20. Οι πρωταθλήτριες ομάδες της ΕΣΚΑ και της ΕΚΑΣΘ θα αγωνιστούν στο ΕΑΚ Βόλου με στόχο τον τίτλο του υπερπρωταθλητή Ελλάδας. Είναι ένα παιχνίδι που συνδιοργανώνεται από τις δύο μεγαλύτερες Ενώσεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ.

"Θα είναι μια γιορτή για το μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ προχωρά ενωμένο και δεν σταματά ποτέ να βρίσκεται κοντά στις μικρές ηλικίες. Τα πρωταθλήματα U20 δεν είναι Πανελλήνια, τα διοργανώνει ξεχωριστά όποια Ένωση επιθυμεί. Με αυτό το παιχνίδι θέλουμε να ανταμώσουν οι καλύτερες ομάδες της ΕΣΚΑ και της ΕΚΑΣΘ, να παρακολουθήσουμε ένα ωραίο παιχνίδι και να στείλουμε το μήνυμά μας προς όλες τις κατευθύνσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ Γιάννης Αλεξόπουλος.

U20: Στον Βόλο ο "τελικός" ΑΕΝΚ - Ερμής Λαγκαδά

Ο πρόεδρος της ΑΕ Νέας Κηφισιάς Κώστας Κατσαμπάνης τόνισε από την πλευρά του : "Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και γι αυτό θέλουμε να συγχαρούμε την ΕΣΚΑ και την ΕΚΑΣΘ. Θα αναδείξει την προσπάθεια που γίνεται στην κατηγορία U20 και μακάρι να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες Ενώσεις. Θέλουμε αυτό το παιχνίδι να αποτελέσει γιορτή και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Ως ΑΕΝΚ έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στις υποδομές, φέτος δημιουργήσαμε και ομάδα U20, που είχε πολλά παιδιά στους άνδρες και παράλληλα αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ. Αυτός είναι ο στόχος, να επανδρώσουμε στο μέλλον την ανδρική ομάδα με παιδιά των υποδομών".

Ο πρόεδρος του Ερμή Λαγκαδά Δημήτρης Χρηστίδης έδωσε τη δική του διάσταση: "Ως Ερμής χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα για να θεσμοθετηθεί και επίσημα μια καινούργια διοργάνωση σε Πανελλήνιο επίπεδο από την ΕΟΚ, για την κατηγορία U20. Να υπάρχει έτσι η δυνατότητα έστω και άτυπα να δίνεται Πανελλήνιος τίτλος. Ο Ερμής Λαγκαδά και η ΑΕ Νέας Κηφισιάς πρωτοπορούμε με αυτόν τον άτυπο τελικό της κατηγορίας και μακάρι σε λίγα χρόνια να απολαμβάνουμε κάτι μεγαλύτερο, έχοντας εμείς αρχίσει αυτή την προσπάθεια. Εμείς ως σωματείο έχουμε δώσει από την πρώτη μέρα βάρος στην κατηγορία U20, εδώ και 5 χρόνια – από την ημέρα που άρχισε η κατηγορία στην Ένωσή μας – συμμετέχουμε και πρωταγωνιστούμε στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι γιορτή, να το ευχαριστούν οι παίκτες και οι παράγοντες, μακριά από ακρότητες. Καλή αντάμωση στον Βόλο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ