EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Τζούροβιτς: "Το πρόβλημα με τον Πέσιτς είναι η ηλικία του, αν καλέσεις τον Τεόντοσιτς, τότε πρέπει να παίξει"

EuroBasket 2022, Τζούροβιτς: "Το πρόβλημα με τον Πέσιτς είναι η ηλικία του, αν καλέσεις τον Τεόντοσιτς, τότε πρέπει να παίξει"

Ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής, Βλάντε Τζούροβιτς μίλησε στη σερβική Mozzartsport για την απόφαση του Πέσιτς να μην καλέσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στην εθνική αλλά και το χάσμα γενεών μεταξύ του ομοσπονδιακού τεχνικού και των παικτών του.

Την στήριξή του προς τον Σβέτισλαβ Πέσιτς για την απόφαση να μην καλέσει τον Μίλος Τεόντοσιτς εξέφρασε σε δηλώσεις του στη σερβική Mozzartsport ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής, Βλάντε Τζούροβιτς. Ο πρώην προπονητής του Άρη, της ΑΕΚ και άλλων ελληνικών ομάδων στάθηκε στη μεγάλη διαφορά ηλικίας του Πέσιτς με τους παίκτες του και την διαφορά νοοτροπίας που υπήρξε.

Παράλληλα τόνισε πως ο Τεόντοσιτς είναι ένας παίκτης που αν κληθεί πρέπει να παίξει λόγω της ηγετικής του φυσιογνωμίας ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο Σέρβος γκαρντ υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα, κάτι ανεπίτρεπτο για έναν αρχηγό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βλάντε Τζούροβιτς:

Για τον Τεόντοσιτς και τον Πέσιτς: "Αναφορικά με τον Τεόντοσιτς θα έκανε το ίδιο που έκανε και ο Πέσιτς. Είτε τον καλείς στην ομάδα είτε όχι. Αν τον καλέσεις τότε πρέπει να παίξει γιατί είναι ένας μάστερ του είδους. Αντικειμενικά ο Μίλος δεν ανήκει στην κατηγορία των Σλάβνιτς και Τζόρτζεβιτς, είναι κοντά αλλά ακόμα δεν έχει την κλάση τους. Όμως δεν υπήρχε πιο δυνατός παίκτης.

Όλα τα μετάλλια που κέρδισε η Σερβία τα πήρε με εκείνον δημιουργό. Ήταν ένας μάστερ στην δημιουργία και στην αντίληψη. Το πρόβλημα μαζί του είναι ότι δεν έπαιζε άμυνα και πως αυτό τον έθεσε εκτός Εθνικής. Ο Τεόντοσιτς υπέπεσε σε κάποια πειθαρχικά παραπτώματα πάνω από μία φορά. Ως αρχηγός απαγορεύεται να τα κάνεις αυτά και θα τον είχα διώξει όπως έκανε και ο Πέσιτς.

Ο Πέσιτς δεν πρέπει να δεχτεί τόση κριτική εδώ γιατί βασίστηκε σε παίκτες που αντικειμενικά δεν μπόρεσαν να του δώσουν όσα ήθελε. Πολλοί θα πουν πως η ομάδα είχε μία κακή μέρα απέναντι στην Ιταλία αλλά δεν είναι έτσι".

Για τις σχέσεις παικτών και προπονητών: "Η τακτική είναι μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στο παρκέ αλλά σε κάθε μεγάλη και σοβαρή ομάδα πρέπει να υπάρχει αληθινή σχέση ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή. Κάθε μεγάλος παίκτης πάντα θα στρέφεται προς τον προπονητή του στις πιο κρίσιμες στιγμές. Ο Ντόντσιτς δεν το έκανε γιατί ο Σέκουλιτς είναι σχεδόν άγνωστος και ο Λούκα ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Αλλά ο Γκάλης, ο Ντράζεν, ο Κιτσάνοβιτς και όλοι οι μεγάλοι παίκτες κοίταζαν τους προπονητές τους όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα.

Το άλλο πρόβλημα με τον Πέσιτς είναι η ηλικία του. Η διαφορά με τους παίκτες του είναι περίπου 50 χρόνια. Το χιούμορ του δεν ανταποκρίνεται σε αυτή τη γενιά, δεν περνάει. Αυτή η γενιά είναι διαφορετική. Ο Πέσιτς έχει μία γενιά άλλης ηλικίας και είναι δύσκολο να είσαι προπονητής σε τόσο μεγάλη ηλικία".

TAGS EUROBASKET 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ