ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζόρτζεβιτς: "Ξέρω τι χρειάζεται για να ενταχθούν οι μικροί"

Τζόρτζεβιτς: "Ξέρω τι χρειάζεται για να ενταχθούν οι μικροί"

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στάθηκε στην απόδοση των Νικ Καλάθη και Γιώργου Παπαγιάννη στη νίκη επί της ΑΕΚ (67-64), "καλύπτοντας" παράλληλα τον Όγκνιεν Κούζμιτς για την κακή του εικόνα στο παιχνίδι.

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Παναθηναϊκός από το ΟΑΚΑ, με την τελική επικράτηση (67-64) να διατηρεί την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των "πρασίνων" δήλωσε αρχικά:

" Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με δύο "σκληρές" ομάδες που ήθελαν με όλη τους την καρδιά τη νίκη. Προερχόμασταν από ένα δύσκολο ταξίδι και μια άσχημη ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Σε αυτό το παιχνίδι δεν αρχίσαμε καλά τον αγώνα, αυτό έπρεπε να αλλάξουμε απόψε. Ξεκινήσαμε καλά, όπως θέλαμε, δίχως να αφήσουμε στην ΑΕΚ το περιθώριο να ξεφύγει στο σκορ. Μοναδική εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο τέταρτο δεκάλεπτο, που όμως είναι φυσιολογικό αφού έπαιζε στην έδρα της. Πήγαμε αρκετά καλά πάνω στον Μαυροκεφαλίδη, αφού πέτυχε μόλις ένα ελεύθερο σουτ, τα υπόλοιπα ήταν μπροστά σε άμυνα", για να προσθέσει:

" Ένα καλό νέο για εμάς ήταν η καλή άμυνα πάνω στον Κούπερ. Ξέραμε ότι αυτός κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ, τα πήγαμε αρκετά καλά με αυτόν. Είτε στα πικ εν ρολ είτε σε προσωπικό επίπεδο, κυρίως με τον Καλάθη".

Σε ερώτηση για την παρουσία του Νικ Καλάθη, είπε πως " η δουλειά του Καλάθη είναι να παίζει με αυτή την ενέργεια σε όλο το παιχνίδι, κι η δική μου να τον έχω σε τέτοια κατάσταση όταν πρέπει. Είναι ο παίκτης που κινεί τα νήματα στο αμυντικό μας παιχνίδι. Είναι αυτός που ανεβάζει σε επίπεδο την άμυνά μας", ενώ αναφορικά με όσα έκανε ο Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε:

" Είναι σε διαδικασία ωρίμανσης, κατανόησης του αθλήματος. Δουλεύει πιο σκληρά απ ότι δούλευε στην αρχή. Σιγά σιγά αρχίζει να καταλαβαίνει. Μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Η "υπομονή" είναι η σωστή λέξη για τους νεαρούς παίκτες. Πιστέψτε με, ξέρω πως να διαχειριστώ ένα νεαρό παιδί. Το αποψινό παιχνίδι είναι μια μεγάλη εμπειρία για εκείνον, για να καταλάβει τι σημαίνει να παίζει υπό πίεση. Η διαδικασία του να μπουν τα νεαρά παιδιά στην ομάδα είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Κι αυτό ήταν ένα από τα "κλειδιά" του αγώνα".

Ενώ, έκλεισε "καλύπτοντας" τους Όγκνιεν Κούζμιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που ήταν κακοί απέναντι στην "Ένωση": " Θέλω να πω ένα πράγμα. Ο Κούζμιτς πριν το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Είναι εκτός φόρμας γιατί έχει θέματα με το πόδι του, δεν σταμάτησε να προπονείται. Κι αυτό πρέπει να του το πιστώσουμε. Ο Ραντούλιτσα κάνει πολλή δουλειά και "τρώει" ξύλο, είχε πρόβλημα με τα φάουλ. Σήμερα ήταν η ώρα του Παπαγιάννη να δώσει λύσεις και το θετικό είναι πως ήταν έτοιμος".

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Φελντέιν υποστήριξε πως " ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Το ξέραμε από πριν ότι η ΑΕΚ θα είναι σκληρή και θα έχει κίνητρο μπροστά στον κόσμο της. Προερχόμασταν από την ήττα στην Euroleague και θέλαμε να δείξουμε σημάδια βελτίωσης. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό χάρη στην άμυνα, ενώ βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ