LOCKDOWN

Τζόρντι Ντέιβις: "Με θεωρούσαν επαγγελματία και τώρα είμαι ερασιτέχνης"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2020-2021 / ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Η Τζόρι Ντέιβις EUROKINISSI SPORTS

Η Τζόρντι Ντέιβις της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στο μπάσκετ με ανάρτησή της σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα με αφορμή την αναστολή που μπήκε το πρωτάθλημα, ύστερα από το lockdown που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση.

Το lockdown που μπήκε η Ελλάδα από το Σάββατο (10/7) έχει επηρεάσει τις ζωές όλων σε πολλούς τομείς. Ο αθλητισμός έχει μπει σε μεγάλο βαθμό σε αναστολή, καθώς η δράση συνεχίζεται μόνο στην Basket League και στη Super League Interwetten με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να βάζουν προσωρινή παύση ύστερα από την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα.

Μια από τις διοργανώσεις είναι η Α1 μπάσκετ γυναικών με την Τζόρντι Ντέιβις του Ολυμπιακού να στέλνει το δικό της μήνυμα σχετικά με το προσωρινό λουκέτο που τέθηκε η διοργάνωση τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ενώ πριν κάποια χρόνια εθεωρείτο επαγγελματίας αθλήτρια, πλέον είναι ερασιτέχνης.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: "Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου πριν δέκα χρόνια θεωρήθηκα επαγγελματίας. Τώρα, το έτος 2020 αντιμετωπίζω μια θλιβερή αλήθεια για το τοπίο του γυναικείου μπάσκετ στο εξωτερικό. Δεν είμαι επαγγελματίας. Και είμαι γυναίκα, που για κάποιο λόγο δεν αξίζω τα ίδια ΒΑΣΙΚΑ δικαιώματα με τους αδελφούς μου που επίσης ανταγωνίζονται.

Συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε τα ίδια πρωτόκολλα. Πού είναι λοιπόν το ζήτημα; Πώς μπορώ να εμπνεύσω την επόμενη γενιά νεαρών κυριών που θέλουν να παίξουν το παιχνίδι του μπάσκετ όταν οι ηγέτες της βιομηχανίας και οι πραγματικοί χορηγοί θεωρούν το άθλημά μας ερασιτεχνικό; Δεν έχουν τίποτα να κοιτάξουν μπροστά επίσης.

Αυτό είναι μεγαλύτερο από την τρέχουσα σεζόν. Αυτή η κατάσταση αποκαλύπτει ένα σημαντικό ζήτημα στο άθλημα στο εξωτερικό. Την ισότητα των γυναικών. Στέκομαι με τις Ελληνίδες αδελφές μου από την Εθνική ομάδα που έχουν κάνει δήλωση.”

TAGS LOCKDOWN ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ