FIBA WORLD CUP

Τυνησία-Βραζιλία: 63-80

Joao Batista (R) of Brazil vies with Mohamed Ghyaza (L) of Tunisia during the preliminary round group B match between Brazil and Tunusia, at the FIBA World Basketball Championships at the Abdi Ipekci Arena in Istanbul, on August 29, 2010. AFP PHOTO / MUSTAFA OZER (Photo credit should read MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images)
Joao Batista (R) of Brazil vies with Mohamed Ghyaza (L) of Tunisia during the preliminary round group B match between Brazil and Tunusia, at the FIBA World Basketball Championships at the Abdi Ipekci Arena in Istanbul, on August 29, 2010. AFP PHOTO / MUSTAFA OZER (Photo credit should read MUSTAFA OZER/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Βραζιλία καθάρισε από νωρίς το εμπόδιο της Τυνησίας (80-63) με τον Λεάντρο Μπαρμπόσα να βάζει τις βάσεις για τη δεύτερη νίκη της "σελεσάο" στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Ο άσος του ΝΒΑ πέτυχε 16 πόντους στην πρώτη περίοδο και 21 συνολικά για τους "Λατίνους" που προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά δεν... κοίταξαν ξανά πίσω.


Διψήφιο νούμερο πόντων είχαν ακόμη από τους νικητές ο Τιάγκο Σπλίτερ (16π) που κυριάρχησε στην επανάληψη, αλλά κι οι Μαρσελίνιο (13π) και Άλεξ Γκαρσία (10π).

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Βραζιλιάνοι πατώντας από την αρχή το γκάζι επέβαλαν την κυριαρχία τους απέναντι στην Τηνησία, έχοντας στη θέση του... οδηγού τον Λεάντρο Μπαρμπόσα. Ο ταχύτατος γκαρντ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και με 16 γρήγορους πόντους έφερε την ομάδα του στο +10 (26-16) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Το προβάδισμα για τη "σελεσάο" διατηρήθηκε και στη συνέχεια του αγώνα, καθώς παρά τις προσπάθειες του Κεχρίντ οι "Λατίνοι" έκλεισαν το ημίχρονο στο +13 (43-30) και παρότι σε όλο αυτό το διάστημα δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη που είχαν κοντά στο καλάθι λόγω της παρουσίας του Τιάγκο Σπλίτερ. Αυτός που έδωσε πολύτιμες λύσεις ήταν ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, που έκανε... άνω-κάτω το παιχνίδι με τις εμπνεύσεις του.

Η εικόνα του αγώνα διατηρήθηκε και στην επανάληψη. Η Τυνησία προσπάθησε να μειώσει και το κατάφερε χάρις στα συνεχόμενα περιφερειακά σουτ και την αγωνιστικό άνοδο του Σλιμάνι. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Σπλίτερ άρχισε να τελειώνει τη μια φάση μετά την άλλη με αποτέλεσμα να διατηρηθεί μια διψηφια διαφορά πόντων για το 61-47 του 30'.

Τίποτα δεν άλλαξε στην τέταρτη περιόδο. Παρά το γεγονός ότι η Βραζιλία παρατάχθηκε χωρίς τον Μπαρμπόσα, δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στην Τυνησία, έστω κι αν χρειάστηκε να παίξει με το χρόνο και να... ρίξει το τέμπο του αγώνα, πριν έρθει το τελικό 80-63.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
16-26, 30-43, 48-59, 65-80

Τηνησία: Σλιμάνι 14 (1), Ρζιγκ 7, Μπράα 5 (1), Ντιφαλά 1, Κεχρίντ 15 (3), Λάγκνι, Χαντιντάνι 8 (2), Κνιάουα 3 (1), Ρομπχάν, Γκιάζα, Μαουά 2, Μεϊρί 10.

Βραζιλία: Τζιοβανόνι 2, Σπλίτερ 16, Μπαρμπόσα 21 (2), Μαρσελίνιο 13 (4), Ουέλινγκτον 2, Μπέκερ 2, Βινίσιους 3, Μπατίστα 9, Χουέρτας 2, Γκαρσία 10 (1).

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ