EUROLEAGUE

Ισοπεδωτική η ΤΣΣΚΑ

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων του ομίλου έκανε η ΤΣΣΚΑ, η οποία "γκρέμισε" με 100-65 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Εχει προβλήματα. Εχει σκαμπανεβάσματα. Παραμένει, όμως, μια σπουδαία ομάδα, η οποία στοχεύει στην κατάκτηση της φετινής Euroleague. H ΤΣΣΚΑ έκανε πλάκα απέναντι στη Μακάμπι, την διέλυσε με το εμφατικό 100-65 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση αν όχι της πρώτης, τουλάχιστον της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Οι δηλώσεις της αναμέτρησης

Τα στατιστικά του ματς

Την πορεία της προς την κορυφή του ομίλου συνέχισε η ΤΣΣΚΑ, η οποία πήρε άνετη νίκη επί της Μακάμπι (100-65) και έφτασε τις έξι νίκες σε επτά αγώνες. Οι Μοσχοβίτες έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο του Top-16 και πήραν και μια εξαιρετική διαφορά που μπορεί να τους χρησιμεύσει σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ισραηλινούς.

Ο Βίκτορ Χριάπα άγγιξε το triple-double με μια "μαγική" εμφάνιση (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 λάθος), o Μίλος Τεόντοσιτς ήταν απολαυστικός (22 πόντοι, 8/11 σουτ, 8 ασιστ), ο Νέναντ Κρστιτς συνέχισε τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων (14 πόντοι) και ο Κάιλ Χάινς έδωσε σπουδαίες λύσεις στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο Τζο Ινγκλς, με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (12 πόντοι, 5/8 δίποντα) να κερδίζει μερικές μάχες, αλλά να κάνει φάουλ και λάθη που δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό.

Ο αγώνας

Με τον Πνίνι να βάζει δυο και τον Ινγκλς ένα τρίποντο, η Μακάμπι έδειξε από νωρίς τα... νύχια της. Οι Ισραηλινοί έβαλαν τα σουτ, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Ο Κρστιτς και ο Ουίμς βοήθησαν τον εξαιρετικό Τεόντοστις που έφτασε τους 7 πόντους για το 17-14, πριν βάλει άλλο ένα τρίποντο για ένα νέο σερί 7-0 (24-18) στα τέλη της πρώτης περιόδου (26-21).

Οι παίκτες του Μεσίνα έτρεξαν ένα σερί 9-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης και "έχτισαν" μια διαφορά 14 πόντων (35-21), με τον Μπλατ να καλεί timeout και να μιλάει σε έντονο ύφος στους αθλητές του. Η Μακάμπι πάλεψε να γυρίσει το ματς, μείωσε στους 9 (39-30) με τον Σχορτσανίτη που έκανε καλή δουλειά κοντά στο καλάθι, όμως οι Χάινς - Τεόντοσιτς κράτησαν όρθια την ΤΣΣΚΑ πριν γράψει ο Ουίμς με τρίποντο το 47-38 και κλείσει το ημίχρονο (47-40) με καλάθι του Χίκμαν.

Οι Ρώσοι συνέχισαν στις ίδιες στροφές και στην έναρξη της επανάληψης. Μπορεί το σκορ να έμεινα χαμηλά στο πρώτο πεντάλεπτο, όμως ο Τεόντοσιτς ήταν απολαυστικός. Σκόραρε, δημιουργούσε, έδινε το σύνθημα και κουβαλούσε την ομάδα στις πλάτες του για το 64-48 και το 71-52 της τρίτης περιόδου που ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών της Μακάμπι.

Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι έβαλαν μερικά σουτ (με τον Τζάκσον να εκτελεί από την περιφέρεια), ο Μπλατ συμβιβάστηκε με το αποτέλεσμα και η διαφορά παρέμεινε σε απαγορευτικά επίπεδα για να διατηρήσει η Μακάμπι ελπίδες ανατροπής.

Τα στατιστικά του ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ