ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσίλντρες: "Ελπίζω να κάνουμε το τρία στα τρία"

Τσίλντρες: "Ελπίζω να κάνουμε το τρία στα τρία"
Γιαννακης

Οι "ερυθρόλευκοι" μίλησαν για τους στόχους της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για όλα που αφορούν τους "ερυθρόλευκους αλλά και για την Εθνική ομάδα.
Για το ρόστερ του Ολυμπιακού: " Όταν συμμετέχεις σε μία προσπάθεια, θέλεις να κάνεις το άριστο. Η ομάδα έχει ξεκινήσει να δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και νομίζω ότι αυτό σου δίνει πάντα την ευκαιρία να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από ομάδα που έχεις.

Πάντα όταν δουλεύω με κάποια παιδιά, θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Πολλές φορές δεν φτάνουν προσόντα που έχει ο καθένας ξεχωριστά, αλλά το πώς θα συμπληρώσουμε ο ένας τον άλλο. Η προσπάθεια είναι συνεχής και μακροχρόνια και είναι σημαντικότερη από κάθε προσόν που διαθέτει ο καθένας ατομικά"

Για τους στόχους: " Περισσότερο θα χαρούμε και θα ικανοποιηθούμε όταν μετά από υπομονή, πετύχουμε τα πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Δεν θα σταματήσω να βάζω ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα, να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Όπως εγώ. Η χαρά και η ικανοποίηση πρέπει να είναι μακροχρόνια, όχι εφήμερη. Οι ομάδες όλες πρέπει να σκέφτονται ότι είναι μεγαλύτερες απ αυτούς που υπηρετούν και δεν πρέπει να σταματούν ποτέ. Να έχουν ως στόχο τις επιτυχίες. Για να μπορέσεις να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να φτιάξεις επίπεδο και οργάνωση εφάμιλλη του μεγέθους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός και η ομάδα αξίζει να είναι στο πιο υψηλό επίπεδο".

Για την προετοιμασία: " Σίγουρα ερχόμενοι εδώ ξέραμε ότι πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά, διότι δεν ξεκινούν από το ίδιο σημείο. Υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα για τον καθένα. Υπάρχει ένταση, ρυθμός και στόχος μας είναι να φτάσουμε στο καλύτερο επίπεδο την άνοιξη, όπου οι αγώνες και ο συναγωνισμός θα βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο,. Εκεί θέλουμε να έχουμε την απόδοση στο μέγιστο. Η σεζόν δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, είναι αγώνας αλλαγής ρυθμούς, υπομονής, τακτικής και στο τέλος θα δούμε ποιο φίνις θέλουμε.

Το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνουμε την ομάδα αποτελεσματική, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με τεράστια προσωπικότητα, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια δεδομένα κι εμείς θέλουμε να το μετουσιώσουμε αυτό σε αποτελεσματικότητα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε ποιότητα παιδιών θέλουμε να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο για να τα καταφέρουμε. Μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας, έχουμε κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι".

Για τον Τζος Τσίλντρες: " Ο Τζος συνδυάζει πολλά πράγματα, παρότι έρχεται από τις ΗΠΑ είναι σεμνός, είναι μεγάλο ταλέντο και έχει την υπομονή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Εμένα με έχει εντυπωσιάσει το ότι είναι δεκτικός στο να γνωρίσει πώς σκεφτόμαστε το παιχνίδι, πώς παίζουν οι συμπαίκτες του. Αυτό είναι το κυριότερο για να πετύχει μέσα στο γήπεδο. Βέβαια υπενθυμίζω ότι αυτό που προσπαθούμε και τα παιδιά δείχνουν διάθεση να κατανοήσουν, είναι να βρίσκεται η ομάδα πάνω απ όλους. Στόχος είναι να βάλουν όλοι ό,τι καλύτερο υάρχει, για να φτάσει η ομάδα εκεί όπου ονειρεύεται".

Το μήνυμα στους φιλάθλους: " Ο κόσμος θέλουμε να τραγουδάει και να χαίρεται για το μπάσκετ. Να είναι σίγουροι ότι και οι πρόεδροι και εμείς δουλεύουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να σέβονται όλους τους αντιπάλους και να μας παρακινούν να γίνουμε καλύτεροι και καλύτεροι. Και πάνω απ όλα να ξέρουν ότι την ομάδα να την κάνει να αισθάνεται καλύτερα μόνο το τραγούδι και ο ενθουσιασμός. Δεν μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα η προσπάθεια με όχι αθλητικές ενέργειες, να επηρεαστεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα".

Για την Εθνική ομάδα: " Δεν έχει αλλάξει κάτι στις απαντήσεις μου. Η Εθνική είναι μια ομάδα που τους εκπροσωπεί όλους. Εκείνο που πραγματικά πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι πρέπει να έχουμε πράγματα πρέπει να έχουμε πράγματα που ενώνουν. Πάνω απ όλα είναι το μπάσκετ και η προσπάθεια να παρακινήσουμε τους Ελληνες να παίξουν μπάσκετ και να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η Εθνική κάνει τους ανθρώπους να δίνουν καλύτερο εαυτό τους . Όλα τα άλλα απασχολούν φανατικούς ανθρώπους, είναι προσωπικά τους και δεν μπορώ εγώ κάθε φορά να πείσω ένα φανατικό, πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Εθνική. Πόσο σημαντικό είναι μετά από επιτυχίες της Εθνικής να ασχολούνται όλο και περισσότεροι με τον αθλητισμό".

Στη συνέχεια μίλησαν οι 14 πάικτες:

Θοδωρής Παπαλουκάς: " Με έχει εντυπωσιάσει η δίψα που έχουν όλοι για διάκριση. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι απλά θέμα χρόνου. Όλους τους επηρεάζει το μπάσκετ, το σημαντικό είναι να πάρουμε έναν τίτλο. Το να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μην κερδίσουμε τίποτα δεν θα έχει σημασία. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί".

Νίκολα Βούισιτς: " Ήταν η καλύτερη ομάδα για να κάνω την αλλαγή στην καριέρα μου. Το πρώτο που με παρακίνησε ήταν η επιθυμία τους να πάρουμε όλους τους τίτλους κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό".

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: " Υπάρχει τρομερή θέληση για δουλειά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, αλλά σε τέτοιο επίπεδο, όπου υπάρχουν ικανότητες, όλα μπορούν να γίνουν με σκληρή δουλειά. Το ένα φέρνει το άλλο".

Γιάννης Μπουρούσης: " Κάθε χρόνο λέμε πολλά. Καλύτερα, λοιπόν, να μην πούμε τίποτα αυτή τη φορά. Ας μιλήσουμε στο τέλος της χρονιάς. Ξέρουμε τους τρεις στόχους μας και προχωράμε. Πάνω απ όλα χρειάζεται υγεία. Και την εύχομαι και στους συμπαίκτες μου και στους αντιπάλους μας. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς τον κόσμο, να τους πω ότι τους ευχαριστούμε για όλα, διότι ήδη έχουν δείξει ότι είναι κοντά μας με την αγορά των διαρκείας. Να αγαπούν την ομάδα, να είναι κοντά, αλλά χωρίς επεισόδια".

Γιώργος Πρίντεζης: " Φέτος γίνονται στην προετοιμασία πράγματα τα οποία δεν έχουν ξαναγίνει στον Ολυμπιακό, τα οποία δε φαίνονται προς τα έξω, αλλά εγώ που είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα τα καταλαβαίνω και κάποια στιγμή θα φέρουν αποτελέσματα. Προτιμώ να μη μιλώ για στόχους και να κοιτάζω ένα, ένα τα παιχνίδια. Σίγουρα θέλουμε να τους κατακτήσουμε όλους, αλλά καλό είναι να μη το πολυσυζητάμε".

Μιχάλης Πελεκάνος: " Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Ήρθα εδώ και δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Θέλουμε να πετύχουμε και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο και τα έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά, θα δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο".

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: " Η πίεση υπάρχει όταν είσαι στον Ολυμπιακός, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν γίνει προσθήκες τόσο καλών παικτών. Υπάρχει πίεση και μεγαλύτερη προσδοκίες, όταν γίνονται κινήσεις, για κάποιο σκοπό. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας".

Λιν Γκριρ: " Δεν θέλουμε να βρεθούμε άλλη φορά στη δεύτερη θέση. Οι κινήσεις που έγιναν είναι εξαιρετικές. Ημουν στις ΗΠΑ και μάθαινα τι γινόταν. Ακουγα ποιους παίκτες κοιτούσε η ομάδα και ενθουσιαζόμουν. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να γίνουμε καλή ομάδα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που έχει πάρει τόσα διαρκείας".

Τζος Τσίλντρες: " Ελπίζω να κάνουμε το τρία στα τρία. Θέλουμε να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε και αν φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε θα είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος".

Ίαν Βουγιούκας: " Ο ανταγωνισμός με κάνει καλύτερο. Θα βρω τον τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τις προσδοκίες που έχει".

Ιγκόρ Μιλόσεβιτς: " Είναι μεγάλη η χαρά μου που ήρθα στο σύλλογο με τους μεγαλύτερους στόχους. Ήρθε η ώρα για ένα βήμα παραπάνω".

Ιωάννης Καραθανάσης: " Είμαι ενθουσιασμένος, διότι βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Ηρθα με σκοπό να βελτιωθώ ατομικά και ομαδικά. Οι προπονητές και όλο το τιμ είναι εξαιρετικοί και θα με βοηθούν. Απλά χρειάζεται υπομονή".

Κώστας Σλούκας: " Ζω ένα όνειρο. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, νιώθω σαν να είμαι με την οικογένειά μου. Κάνω προπόνηση με παίκτες που ήταν πρότυπα για μένα και ακούω οδηγίες από έναν άνθρωπο όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Τι άλλο θέλω;"

Χάρης Γιαννόπουλος: " Έχω μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μου, διότι πέρυσι δεν έπαιξα. Δουλεύουμε με τους καλύτερους και το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι μικροί είναι να ακούμε και να ακολουθούμε ό,τι μας λένε".












































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ