NBA

Τσάλμερς: "Πέρασα φοβερά στην Ελλάδα, θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ"

Τσάλμερς: "Πέρασα φοβερά στην Ελλάδα, θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ"
EUROKINISSI

Δεν ξεχνά τη θητεία του στην ΑΕΚ ο Μάριο Τσάλμερς, που εξήγησε σε συνέντευξή του ότι θέλει να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ χωρίς πάντως να κλείνει την πόρτα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Στα 34 χρόνια του, ο Μάριο Τσάλμερς θα έχει πάντα να θυμάται τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε με τους Μαϊάμι Χιτ στο πλευρό των Ντουέιν Γουέιντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κρις Μπος. Θα έχει να θυμάται όμως και το πέρασμά του από την Ελλάδα, για το οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια σε συνέντευξη στο Hoopshype . Ο Αμερικανός φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ τον Νοέμβριο του 2019 και έμεινε στην ομάδα μέχρι να διακοπεί η σεζόν εξαιτίας της πανδημίας.

" Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι διαφορετικό, οι προπονητές είναι διαφορετικοί. Συνεργάστηκα με δύο προπονητές που μου εξήγησαν ότι δεν τους αρέσει το ΝΒΑ και το στυλ παιχνιδιού στις ΗΠΑ. Βέβαια μετά έρχονται και σου λένε "είδες πως βγήκε ο Στεφ Κάρι στη γωνία; Κάνε το ίδιο κι εσύ". Είναι αστείο να βρίσκεσαι εκεί και να ακους πως μιλάνε για το αμερικανικό μπάσκετ και για το ΝΒΑ. Οι οπαδοί είναι φοβεροί. Πηγαίνεις σε νέες πόλεις, σπουδαίες πόλεις, είναι διασκεδαστική εμπειρία, μια νέα κουλτούρα και ένας νέος τρόπος ζωής. Πέρασα φοβερά στην Ελλάδα, ο προπονητής ήταν καταπληκτικός, μου άρεσε να παίζω για εκείνον όμως η χρονιά διακόπηκε λόγω του κορονοϊού. Ελπίζω ότι θα γυρίσω εκεί, αν έχω τη δυνατότητα" ήταν τα λόγια του Αμερικανού πόιντ γκαρντ, που εξήγησε ότι θα ήθελε να έχει άλλη μια ευκαιρία για να γίνει ξανά μέλος ομάδας του ΝΒΑ.

Σε 646 αγώνες κανονικών περιόδων από το 2008 έως το 2018, ο Τσάλμερς είχε 8.9 πόντους από 42% στο δίποντο, 35% στο τρίποντο και 79% στις βολές, μαζί με 2.5 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.5 κλεψίματα ανά 26.7 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ