STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τρίτωνας: Οι πρώτες σκέψεις μετά την άνοδο στην Basket League

Η ομάδα του Τρίτωνα
Η ομάδα του Τρίτωνα INTIME

Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν στον Τρίτωνα μετά την άνοδο της ομάδας στην Basket League μέσω του Final Four της Elite League. Η θετική διάθεση, οι συζητήσεις με χορηγούς και το θέμα του γηπέδου.

Τις ιστορίες τις γράφουν οι παρέες. Αυτό είναι κάτι που πιστεύουν στον Τρίτωνα και δικαιώθηκαν φέτος με την άνοδο της ομάδας στην Basket League μετά την νίκη επί του Ψυχικού στον ημιτελικό του Final Four της Elite League.

Την περσινή χρονιά ο Τρίτωνας έφτασε μία ανάσα από την άνοδο, την οποία έχασε από το… Ψυχικό (με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να επιλέγει να μην ανέβει). Έναν χρόνο αργότερα, ο Τρίτωνας έβγαλε στον δρόμο τους ανθρώπους στα Σεπόλια, σε μία δικαίωση για έναν σύλλογο με σταθερή πορεία και μία διοίκηση που δεν έκανε ποτέ υπερβολές, έχοντας κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη.

Απολύτως λογικά βέβαια - δεδομένου και όσα έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν όταν ομάδες κέρδισαν την άνοδό τους στην Basket League μέσω του πρωταθλήματος, αλλά αρνήθηκαν να προβιβαστούν - το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Τρίτωνας. Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα.

Οι πρώτες σκέψεις και το θέμα του γηπέδου

Η άνοδος από την Elite League στην Basket League δεν είναι τόσο απλή για έναν σύλλογο. Ο λόγος είναι, προφανώς, οικονομικός, αφού τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ξεκινώντας ότι πρέπει να γίνει σύσταση ΚΑΕ, δηλαδή ανώνυμη εταιρεία, με νέο ΑΦΜ. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ένας σύλλογος και ήταν τροχοπέδη στο παρελθόν για κάποιους συλλόγους.

Ξεκινώντας από τα βασικά, στον Τρίτωνα υπάρχει η διάθεση να γίνει σύσταση ΚΑΕ. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με χορηγούς και ανθρώπους της περιοχής, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον μετά την άνοδο της ομάδας. Το σκεπτικό είναι να περάσουν πρώτα μία-δύο ημέρες και κατόπιν να ξεκινήσουν οι ενέργειες για τον φάκελο της ομάδας, προκειμένου να φανεί αρχικά πόσο ρεαλιστικός στόχος είναι η παρουσία στην Basket League.

Ένα μεγάλο θέμα βέβαια είναι και αυτό το γηπέδου. Το Κλειστό Γυμναστήριο Στρέφη που φιλοξενεί τους αγώνες της ομάδας δεν πληροί τις προδιαγραφές της Basket League. Αυτό σημαίνει ότι ο Τρίτωνας θα πρέπει να βρει μία νέα έδρα. Το κλειστό Γυμναστήριο “Γιώργος Στεφανόπουλος” στο Περιστέρι - που βρίσκεται και πολύ κοντά στην φυσική έδρα της ομάδας - και το “Ανδρέας Παπανδρέου”, που φιλοξενεί το Περιστέρι bwin, είναι δύο επιλογές.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση με τον Δήμο Περιστερίου - ή κάποιον άλλο Δήμο - για το θέμα, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι στον σύλλογο θέλουν η έδρα να παραμείνει εντός Αθηνών.

Έχει καταστεί σαφές ότι στον Τρίτωνα θέλουν πιο έντονα από ποτέ να προσπαθήσουν να αγωνιστούν στην Basket League την νέα σεζόν. Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα γινόταν αν η ομάδα είχε εξασφαλίσει πέρυσι την άνοδό της. Τα δεδομένα όμως φέτος είναι διαφορετικά και υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα κάτι σίγουρο, ότι τελικά η ομάδα θα μπορέσει να επιστρέψει και επίσημα στην υψηλότερη κατηγορία έπειτα από 44 χρόνια.

Αντί επιλόγου: Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που ο Τρίτωνας και/ή το Μαρούσι αρνηθούν να ανέβουν στην Basket League, τότε ισχύει το καθεστώς της wild card. Δεν θα έχουν δηλαδή προτεραιότητα το Ψυχικό και ο Πανερυθραϊκός που συμπλήρωσαν την 4αδα της Elite League.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ