EUROLEAGUE

Τρινκιέρι για τον κρίσιμο αγώνα με τη Μονακό: "Πηγαίνω στην εκκλησία και ανάβω κεριά, αυτό είναι το πλάνο"

Τρινκιέρι για τον κρίσιμο αγώνα με τη Μονακό: "Πηγαίνω στην εκκλησία και ανάβω κεριά, αυτό είναι το πλάνο"
PRINT SCREEN

Ερωτηθείς για την προετοιμασία της Ζάλγκιρις για την αναμέτρηση με τη Μονακό, ο Αντρέα Τρινκιέρι απάντησε αφοπλιστικά τονίζοντας ότι επισκέπτεται την εκκλησία και ανάβει κεριά ενόψει του μεταξύ τους αγώνα.

Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης ανάμεσα σε Μονακό και Ζάλγκιρις (4/4, 20:00, Match Center από το SPORT24), ο προπονητής των Λιθουανών ρωτήθηκε για την προετοιμασία της ομάδας του απέναντι στους φιλοξενούμενους που διαθέτουν πάνω από έναν παίκτες με την ικανότητα να σκοράρουν περισσότερους από 20 πόντους.

Η απάντηση του 55χρονου τεχνικού ήταν αφοπλιστική, διαμηνύοντας ότι πηγαίνει στην εκκλησία και ανάβει κεριά προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Μοναγάσκους.

"Πηγαίνω στην εκκλησία και ανάβω κεριά. Αυτό είναι το κύριο πλάνο όταν παίζεις εναντίον μιας ομάδας με αυτούς τους παίκτες. Προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, γνωρίζοντας ότι κάθε επιλογή που λαμβάνεις έχει συνέπειες. Υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσεις. Αν επικεντρώσεις τον στρατό σου για να σταματήσεις έναν παίκτη, τότε οι άλλοι θα βγουν μπροστά. Είναι απαραίτητο να έχουμε ένα πολύ ισορροπημένο σχέδιο παιχνιδιού", εξήγησε ο Αντρέα Τρινκέρι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μάικ Τζέιμς:

"Κατά τη γνώμη μου, μιλάτε για τον καλύτερο μπασκετμπολίστα. Το πακέτο που φέρνει ο Μάικ στο γήπεδο είναι το καλύτερο. Το είπα και πριν από χρόνια. Όταν λέω πακέτο, εννοώ ότι μπορεί να πασάρει και να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια άμυνα που να μπορεί να τον σταματήσει.

Δεν το λέω μόνο επειδή έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη EuroLeague. Αυτό ήταν ένα επίτευγμα που αναδεικνύει τη σπουδαία καριέρα του, αλλά δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα για εμένα. Ξέρω πόσο καλός είναι.

Αν εστιάσετε, όμως, μόνο στον Μάικ, που είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης και ο καλύτερος σκόρερ της Μονακό, θα διαπράξετε μια αμαρτία για το μπάσκετ, επειδή υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο για τον σύλλογο και τον οργανισμό. Είμαι μεγάλος φαν του Τζέιμς και θα είμαι πάντα, αλλά είμαι σε αυτό τον χώρο για πάνω από δύο δεκαετίες, οπότε ξέρω ακριβώς τι σημαίνει να παίζεις απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ