ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Τρίκαλα-Πανελλήνιος: 93-88

Τρίκαλα-Πανελλήνιος: 93-88
ομαδικη

Τα Τρίκαλα πέτυχαν μεγάλη νίκη (93-88 τον Πανελλήνιο) και παρεμένουν ζωντανά για την Α1

Ο Πανελλήνιος ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, προηγήθηκε με 7-13 και παρά τις αξιόλογες προσπάθειες του Σάβο Τζιγκάνοβιτς, η ομάδα του Ηλία Ζούρου κρατούσε το προβάδισμα και φαινομενικά τον έλεγχο του αγώνα, μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και τον κόσμο των Τρικάλων πολύ θερμό. Άλλωστε, οι γηπεδούχοι έπαιζαν για τη σωτηρία τους και το κίνητρο ήταν μεγάλο.
Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 16-21 υπέρ του Πανελληνίου, ο οποίος ανέβασε τη διαφορά στους εννιά πόντους (16-25) με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Άντονι Γκράντι. Όμως, στη συνέχεια η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου αντέδρασε με δύο καλές άμυνες, ένα τρίποντο του Πρόδρομου Νικολαϊδη και δύο βολές του Ουίλιαμ Έιβερι, μειώνοντας σε 24-25. Ένα ακόμη καλάθι από τον Τζιγκάνοβιτς έβαλε τα Τρίκαλα μπροστά στο σκορ και φωτιά στο γήπεδο!

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ματς έγινε ντέρμπι, με τον Μανώλη Παπαμακάριο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Πανελληνίου, όντας άψογος στα εκτελεστικά και οργανωτικά του καθήκοντα. Μάλιστα, ήταν αυτός που λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το σκορ 38-40, αλλά έκανε μια κάπως άσεμνη χειρονομία, για την οποία χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ο πάγκος των φιλοξενουμένων αντέδρασε έντονα και πήρε με τη σειρά του άλλη μια τεχνική ποινή, για να πάει ο Έιβερι στη γραμμή. Τέσσερις βολές και ένα καλάθι στην μπόνους επίθεση έκαναν το σκορ της ανάπαυλας 44-40.

Οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Γκράντι, έβαλαν τον Πανελλήνιο και πάλι μπροστά στο σκορ στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, για να ακολουθήσει ένα αμφίρροπο ματς με τις δύο ομάδες να βρίσκονται διαρκώς κοντά στο σκορ. Η ομάδα της Κυψέλης βρήκε περισσότερες λύσεις, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου και αύξησε τη διαφορά στους πέντε πόντους, για να λήξει τελικά το δεκάλεπτο με σκορ 59-63.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για τα Τρίκαλα. Ο Έιβερι κέρδισε ένα αντιαθλητικό φάουλ, ο Νικολαϊδης ευστόχησε σε τρίποντο, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο σκορ η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου και στη συνέχεια να προηγηθεί με 68-64, ύστερα από καλάθι του Χαριτόπουλου. Τα Τρίκαλα δεν έμειναν εκεί, ανέβασαν τη διαφορά ακόμη περισσότερο.

Ο Πανελλήνιος φαινόταν χαμένος και όταν ο εξαιρετικός Νικολαϊδης έκανε πάλι με τρίποντο το σκορ 80-71, το γήπεδο πήρε φωτιά! Παρά τις σπασμωδικές αντιδράσεις των ολυμπιονικών, ο Χαριτόπουλος ευστόχησε κι αυτός από την περιφέρεια και έκανε το σκορ 86-77 δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ένα καλάθι από τον Παπαμακάριο κι άλλο ένα από τον Γκράντι έφεραν τον Πανελλήνιο σε απόσταση πέντε πόντων, 1 λεπτό πριν το τέλος.

Στη συνέχεια ο Έιβερι με μία βολή έκανε το σκορ 87-81, για να μειώσει ο Πέτροβιτς με δύο βολές σε 87-83 και να ακολουθήσει φάουλ πάνω στον Χαριτόπουλο. Ο παίκτης των Τρικάλων ευστόχησε μόνο στη μία βολή και αμέσως μετά ο Γκράντι έκανε το σκορ 88-85. Στη συνέχεια ένα τρίποντο του Πέτροβιτς έγειρε την πλάστιγγα προς τα Τρίκαλα για να διαμορφωθεί το τελικό 93-88 με βολές του Νικολαϊδη.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 44-40, 59-63, 93-88

Τρίκαλα (Βαγγέλης Αγγέλου): Πέτας, Νικολαϊδης 28 (4τρ.), Παπαχρήστος 2, Κατσαρές, Μπόγδανος 9 (1τρ.), Γιάνγκο 2, Τζιγκάνοβιτς 17, Έιβερι 18 (1τρ.), Ντίκελ 5 (1τρ.), Χαριτόπουλος 12 (1τρ.).

Πανελλήνιος (Ηλίας Ζούρος): Όστοϊτς 8, Παπαμακάριος 15 (2τρ.), Καλαϊτζίδης 2, Νιούλεϊ 14 (1τρ.), Πέτρουλας, Ναντζφέι 4, Πέτροβιτς 8 (1τρ.), Γκράντι 27 (1τρ.), Ραντένοβιτς.

Για τα αναλυτικά στατιστικά των Τρικάλων πατήστε εδώ και για του Πανελληνίου εδώ .

Αγγέλου: "Να σταματήσει ο ενθουσιασμός!"

Μετά το τέλος του ματς, ο Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε: " Συλλυπητήρια καταρχήν για τον χαμό του πατέρα του Γκόλεματς που επηρέασε πολύ τον Πανελλήνιο. Εμείς κερδίσαμε σήμερα ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που δίκαια βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Είναι προπονητικά και αγωνιστικά σε πολύ υψηλό βαθμό, δείχνει χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο και η νίκη μας έτσι παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μας και τον φυσιοθεραπευτή για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν με τον τραυματισμό του Ντίκελ τις τελευταίες δύο μέρες.

Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο για την συνεχόμενη αντοχή που έχει και την στήριξη που δίνει στην ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες που δίνουν κουράγιο με την αντοχή τους σε όλους μας και να ζητήσω να σταματήσει ο ενθουσιασμός. Είμαστε πρωτόπειρη ομάδα και όπως πολλά παιχνίδια τα έχουμε φτάσει λίγο πριν από το τέλος τα έχουμε χάσει να μην κάνουμε το ίδιο λάθος λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος και μας παρασύρει ο ενθουσιασμός. Ξέρετε είναι δύσκολο, διψάμε όλοι, αν έχουμε αυτοσυγκράτηση θα μας κάνει καλό. Καλή συνέχεια στον Πανελλήνιο, είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα".

Ο Νίκος Πέτας δήλωσε: " Συλλυπητήρια στον Γκόλεματς για τον χαμό του πατέρα του. Δεν θέλω να κάνω τεχνικές αναλύσεις όσον αφορά το παιχνίδι. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, σε όλο το τιμ, στον κόσμο για το πάθος και την ενέργεια που είχαμε. Σε αυτά τα παιχνίδια την νίκη δίνει η προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Τρία παιχνίδια έχουμε ακόμη, θα κάνουμε το καθήκον μας και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε".

Καλαϊτζής: "Τέτοια διαιτησία δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε"

Ο Γιώργος Καλαϊτζής αναφέρθηκε έντονα στη διαιτησία: " Εμείς χάσαμε ένα παιχνίδι από την άμυνα. Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα που παίζουν για την σωτηρία τους. Σε μας συνέβη κάτι άσχημο σήμερα το πρωί καθώς ο Γκόλεματς έχασε τον πατέρα του και αυτό νομίζω ότι επηρέασε όλη την ομάδα αρνητικά. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα. Το παιχνίδι πιστεύω ότι κρίθηκε στην άμυνα και μιλάω για την άμυνα την δική μας γιατί δεχθήκαμε πάνω από 90 πόντους και νομίζω πολλούς απ’ αυτούς σχετικά εύκολα.

Είμαι 33 χρόνων, παίζω επαγγελματικά μπάσκετ από τα 18 μου και δεν έχω αναφερθεί σε διαιτητή ποτέ. Τους ξέρω όλους, τους εκτιμώ όλους, τους σέβομαι όλους. Έχω πάρει μία τεχνική ποινή στην ζωή μου. Μπορεί να τους μιλάω άσχημα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, και εγώ είμαι άνθρωπος αντιδρώ, και αυτοί είναι άνθρωποι αντιδρούν αλλά τέτοια διαιτησία από τον κ. Πανταζή σήμερα νομίζω ότι δύσκολα θα συναντήσουμε. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα των Τρικάλων, όχι μόνο για σήμερα αλλά συνολικά, καθώς δεν έχουν παρατήσει τίποτα όλο αυτό τον καιρό. Εμείς έχουμε μπροστά μας τρεις αγωνιστικές, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τρεις νίκες για να διατηρηθούμε στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος".

Ζούρος: "Δεν θέλω να γίνω γραφικός!"

Από την πλευρά του ο Ηλίας Ζούρος είπε: " Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα και τον κ. Αγγέλου. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια η ομάδα, έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια και σήμερα όπως και όλα τα άλλα παιχνίδια το αποτέλεσμα κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, αυτή τη φορά το έβαλαν, έτσι είναι το μπάσκετ. Εμείς ήμασταν πολύ κακοί στην άμυνα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Να μιλήσω για άλλα θέματα δεν θέλω γιατί στο τέλος γίνεσαι γραφικός και νομίζω ότι μας κάλυψε ο κ. Καλαϊτζής. Καλή συνέχεια στα Τρίκαλα γιατί το να μην τα παρατάς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς από την πλευρά μας θα παλέψουμε τα πάντα στα επόμενα τρία παιχνίδια και θεωρώ ότι δικαιούμαστε να είμαστε εκεί που είμαστε και το έχουμε αποδείξει με τις εμφανίσεις μας και την προσπάθεια μας".




































TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ