EUROLEAGUE

Τρεις παλιοί γνωστοί...

Τρεις παλιοί γνωστοί...

Οι Ζόραν Έρτσεγκ, Τζαμόντ Γκόρντον και Ποπς Μενσά-Μπονσού αγωνίζονται τώρα στην Γαλατάσαραϊ, όμως στο παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το Euroleague Greece θυμίζει...

Η Γαλατάσαραϊ αντιμετωπίζει στην Κωνσταντινούπολη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής του Top-16 της Euroleague. Στους Τούρκους αγωνίζονται τρεις παίκτες, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν φορέσει τη φανέλα των Ρώσων.

Το Euroleague Greece θυμίζει τι έκαναν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι Ζόραν Έρτσεγκ, Τζαμόντ Γκόρντον και Ποπς Μενσά-Μπονσού. Οι τρεις αθλητές αγωνίστηκαν διαφορετικές σεζόν στην ρωσικό σύλλογο, με τον Γκόρντον να έχει υπάρξει συμπαίκτες και με τους δύο στην ΤΣΣΚΑ, αλλά σε διαφορετικές χρονιές. Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι τρεις παίκτες με τη φανέλα της ομάδας του Έτορε Μεσίνα...

Τρεις παλιοί γνωστοί...

Ζόραν Έρτσεγκ

Ο Ζόραν Έρτσεγκ ξεκίνησε την καριέρα του από την Πολέτ, ενώ την τριετία 2008-11 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ακολούθησε μία σεζόν στην Μπεσίκτας με την οποία κατέκτησε τρεις τίτλους (EuroChallenge, πρωτάθλημα Τουρκίας, Κύπελλο) για να έρθει η μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με τους Ρώσους τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε σε 15 αναμετρήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δηλαδή 5,6 ανά παιχνίδι.

Παράλληλα, είχε 60,2% στα δίποντα, 36,4 στα τρίποντα, 72,9% στις βολές, 2,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, 0,5 κλεψίματα και 0,4 ασίστ. Την περασμένη σεζόν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να φτάσει μέχρι το φάιναλ-φορ του Λονδίνου, ενώ φέτος πήρε μεταγραφή για τη Γαλατάσαραϊ.

Τρεις παλιοί γνωστοί...

Τζαμόντ Γκόρντον

Ο Τζαμόντ Γκόρντον τη σεζόν 2009-10 πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Τσιμπόνα, παίρνοντας μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Ο Γκόρντον την πρώτη του χρονιά με τους Ρώσους σε 10 αγώνες είχε 13,1 πόντους με 60,9% στα δίποντα, 21,2% στα τρίποντα και 68,4% στις βολές.

Την δεύτερη χρονιά του στη Μόσχα είχε με την ΤΣΣΚΑ σε 21 αναμετρήσεις 6,7 πόντους. Με την ΤΣΣΚΑ κατάφερε να φτάσει σε δύο διαδοχικά φάιναλ-φορ (2011, 2012). Το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή για την Γαλατάσαραϊ, στην οποία και αγωνίζεται ακόμα.

Τρεις παλιοί γνωστοί...

Ποπς Μενσά-Μπονσού

Ο Μενσά-Μπονσού (έπαιξε σε 37 ματς και είχε 18,5 πόντους ανά παιχνίδι) εξαργύρωσε την τρομερή χρονιά που έκανε με την Μπανταλόνα τη σεζόν 2008-09 με τη μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρόλα αυτά, στον ρωσικό σύλλογο δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει τις ανάλογες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το καλοκαίτι του 2010 κι έπειτα από μία χρονιά στην ΤΣΣΚΑ. Με τους Ρώσους έπαιξε σε 9 παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας 4,1 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ