ΗΠΑ

Τραμπ για Γκράινερ: "Ίσως ελευθερώσουμε έναν δολοφόνο επειδή μία κακομαθημένη πήγε στην Ρωσία φορτωμένη με ναρκωτικά"

Τραμπ για Γκράινερ: "Ίσως ελευθερώσουμε έναν δολοφόνο επειδή μία κακομαθημένη πήγε στην Ρωσία φορτωμένη με ναρκωτικά"
AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, POOL

Λάβρος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε ευθεία επίθεση στην Μπρίτνι Γκράινερ και την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν λόγω της πληροφορίας ότι προτάθηκε ανταλλαγή της Αμερικανίδας σέντερ με Ρώσο έμπορο όπλων.

Η Μπρίτνι Γκράινερ εξακολουθεί να βρίσκεται φυλακισμένη στην Ρωσία με την κατηγορία του λαθρεμπόριου ναρκωτικών. Στις ΗΠΑ κάνουν ό,τι μπορούν και φέρονται να πρότειναν ανταλλαγή της με Ρώσο που καταδικάστηκε για εμπόριο όπλων (Βίκτορ Μπουτ). Αυτό έμελλε να φέρει την οργισμένη αντίδραση του προηγούμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών παραχώρησε συνέντευξη και έκανε ευθεία επίθεση στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και στην Γκράινερ, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι οι όροι της φερόμενης ανταλλαγής δεν του φαίνονται δίκαιοι.

"Πήγε σε εχθρικό περιβάλλον (σ.σ η Γκράινερ) φορτωμένη με ναρκωτικά, σε ένα μέρος που είναι πολύ επιθετικοί στο θέμα των ναρκωτικών και συνελήφθη και τώρα πρέπει να την βγάλουμε έξω. Πρέπει να την ελευθερώσουμε σε ανταλλαγή με έναν δολοφόνο, έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους όπλων στον κόσμο, που έχει σκοτώσει πολύ κόσμο, πολλούς Αμερικανούς" δήλωσε αρχικά ο Τραμπ, ο οποίος στην συνέχεια ήταν ακόμμα πιο επιθετικός κλείνοντας το θέμα:

"Αυτός ο άνθρωπος θα πάρει ελευθέρας και θα την πάρουμε πίσω (σ.σ την Γκράινερ). Ήξερε ότι δεν έπρεπε να έχει ναρκωτικά πάνω της και το παραδέχθηκε. Υποθέτω ότι το παραδέχθηκε χωρίς να ασκηθεί βία πάνω της. Σίγουρα δεν μοιάζει με δίκαιη ανταλλαγή έτσι;

Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας από τους χειρότερους ανθρώπους στον κόσμο και θα ελευθερωθεί επειδή ένα πιθανότατα κακομαθημένο άτομο πήγε στην Ρωσία φορτωμένο με ναρκωτικά".

Για την ιστορία, οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για την απελευθέρωση της Γκράινερ - αλλά και πιθανής ανταλλαγής της με τον Μπουτ προς το παρόν δεν έχουν προχωρήσει περισσότερο και παραμένει άγνωστο σε ποιο σημείο βρίσκονται.

TAGS ΗΠΑ WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ